Οι Iron Maiden ανακοινώνουν μέτρα κατά της μαύρης αγοράς εισιτηρίων

Εν όψει της ανακοίνωσης της πρώτης τους βρετανικής περιοδείας σε στάδια, τα τελευταία έξι χρόνια

21/09/2016 @ 20:27

Οι Iron Maiden μοιάζουν αποφασισμένοι να προστατέψουν τους οπαδούς τους από τους μαυραγορίτες, υιοθετώντας απόλυτα ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων και παίρνοντας κάποια επιπλέον μέτρα: αυτός που αγόρασε τα εισιτήρια (μέχρι τέσσερα) θα πρέπει να είναι παρών με την πιστωτική ή χρεωστική του κάρτα και την ταυτότητά του, κατά την είσοδο στον συναυλιακό χώρο.

Ο μάνατζερ του συγκροτήματος, Rod Smallwood, δήλωσε τα εξής:

«Αυτό το πρόβλημα επηρεάζει το Ην. Βασίλειο περισσότερο από κάθε άλλη χώρα εκτός Η.Π.Α.. Νομίζουμε ότι ο πιο επιτυχημένος τρόπος να το καταπολεμήσουμε είναι τα ηλεκτρονικά εισιτήρια. Έτσι αντιμετωπίσαμε με πολύ μεγάλη επιτυχία το πρόβλημα στις συναυλίες μας στο Λονδίνο το 2013 αλλά και τις συναυλίες μας στην Β. Αμερική από το 2010. Πρόκειται για μια απλή διαδικασία και ελαχιστοποιεί τη μεταπώληση εισιτηρίων, αναγκάζοντας τον κάτοχο της κάρτας με την οποία αγοράστηκαν να είναι παρών κατά την είσοδο.

Δουλέψαμε με τους προμότερ μας στο Ην. Βασίλειο, Live Nation, και με το Ticketmaster για να είμαστε σίγουροι ότι θα έχουμε σύστημα με ηλεκτρονικά εισιτήρια (αποκλειστικά ή σε κάποιο ποσοστό), στους χώρους στο Ην. Βασίλειο όπου θα εμφανιστούμε το 2017. Επίσης, εξετάζουμε κάποια επιπλέον μέτρα που πιστεύουμε ότι θα βοηθήσουν άμεσα τους οπαδούς μας να έχουν πρόσβαση στα εισιτήρια με τον πιο δίκαιο και ασφαλή τρόπο, στην πραγματική τους τιμή.»

Οι Iron Maiden είναι εδώ και χρόνια έμπρακτοι πολέμιοι της μαύρης αγοράς εισιτηρίων. Πέρσι, ένωσαν τις φωνές τους με τους Radiohead και τους Foo Fighters σε ανοικτή επιστολή προς τη βρετανική κυβέρνηση με στόχο να καταπολεμηθεί αυτό το φαινόμενο. Τον περασμένο Μάιο, επικρότησαν την κίνηση της κυβέρνησης που συνέστησε σε υπηρεσίες όπως τα Viagogo, StubHub και Seatwave να πάρουν περισσότερα μέτρα που να αποτρέπουν τη μαζική αγορά εισιτηρίων.

  • SHARE
  • TWEET