Η πικρία του Peter Hook για τους New Order

01/12/2011 @ 08:47
Καθόλου περήφανος για τον τρόπο που διαλύθηκαν οι New Order δηλώνει ο Peter Hook.

Μιλώντας σε συνέντευξη, ο Hook σχολίασε και τη διάλυση των R.E.M., αποκαλύπτοντας τη μετάνοιά του για το πώς διαλύθηκαν οι New Order. Πιο συγκεκριμένα, δήλωσε: «Ήταν αρκετά ενδιαφέρων ο τρόπος που ο Michael Stipe είπε ότι είναι περήφανος για το πώς διαλύθηκαν και την κληρονομιά που αφήνουν πίσω. Αν υπάρχει ένα πράγμα που δεν καμαρώνω, αυτό είναι ο τρόπος με τον οποίο οι New Order σταμάτησαν να υπάρχουν».

Και συνέχισε: «Είναι πολύ λυπηρό για την ακρίβεια. Υποθέτω ότι κατά κάποιο τρόπο σε βοηθάει να κατανοήσεις τη διαδικασία στην οποία οι άνθρωποι υποβάλλονται όταν βρίσκονται σε μια κλειστή ομάδα. Είναι όπως ένας γάμος. Είστε μαζί για τόσο καιρό και κυριολεκτικά τρελαίνετε ο ένας τον άλλο».

Οι New Order πρόσφατα επανενώθηκαν χωρίς τον Peter Hook για κάποιες εμφανίσεις στο Λονδίνο, με τον μπασίστα να δηλώνει ότι θα ήθελε «να καταστρέψει τους New Order με όποιον τρόπο μπορούσε». Παρ' όλα αυτά, ο Hook τώρα υποστηρίζει ότι θα προτιμούσε να «θάψει το τσεκούρι», παρά να συνεχίσει σε αυτό το κλίμα. Βέβαια, πρόσθεσε ότι δύσκολα θα συνέβαινε κάτι τέτοιο.

Συνέχισε δηλώνοντας: «Θα ήθελα να συνεχίσω με τη ζωή μου για να είμαι ειλικρινής. Θα ήθελα να σταματήσουν οι κόντρες, αλλά δε βλέπω να το θέλει η άλλη πλευρά».

Ο Hook επίσης τόνισε ότι οι εσωτερικές διαμάχες στο συγκρότημα επηρέασαν και τη μουσική του. Για τους R.E.M. σχολίασε ακόμα: «Θεωρώ ότι λένε ψέματα. Χρησιμοποιείς ό,τι κόλπο έχεις. Ο τρόπος που διαλύθηκαν δείχνει ωριμότητα στους οπαδούς τους. Αυτό που ανακάλυψα για εμάς είναι ότι οι συνεχείς διαμάχες μας εκνεύρισαν τους οπαδούς μας και επηρέασαν τη μουσική μας».
  • SHARE
  • TWEET