H μουσική κοινότητα αποχαιρετά τον B.B. King

Παγκόσμια συγκίνηση για τον θάνατο του βασιλιά των blues

16/05/2015 @ 15:32
Ο B.B. King έφυγε από την ζωή το βράδυ της Πέμπτης και αναμενόμενα, καλλιτέχνες από όλο το φάσμα της μουσικής απηύθυναν το ύστατο χαίρε στον θρύλο των blues μέσω μηνυμάτων τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σχεδόν πρώτος από όλους, ο Joe Bonamassa ανέφερε: «Ο Θεός να σε ευλογεί ΒΒ... Αναπαύσου εν ειρήνη φίλε μου. Σε ευχαριστώ για ό,τι έκανες γι’ αυτό το παιδί και για πολλά άλλα. Μία εντελώς θλιβερή ημέρα, το λιγότερο που μπορεί να πει κανείς.»

Με βίντεο-μήνυμά του μέσω της σελίδας του στο Facebook, o Eric Clapton, μεταξύ άλλων, εξέφρασε την λύπη του και ευχαρίστησε τον B.B. King για την ενθάρρυνση, την έμπνευση και την φιλία του.

Συγκινητικός ήταν ο frontman των Rival Sons, Jay Buchanan: «Χάσαμε το τελευταίο κόσμημα του στέμματος των βασιλιάδων» ανέφερε αρχικά και κατέληξε με τα εξής λόγια:

«Αυτός είναι ο θάνατος του επιφανέστερου πρεσβευτή που γεφύρωσε το κενό ανάμεσα στις διαφορετικές ράτσες των ανθρώπων μέσω της blues μουσικής. Αυτό έκανε ο B.B. King. Ο βασιλιάς είναι νεκρός, πρέπει να κρατήσουμε την φλόγα αναμμένη.»

Τόσο ο Clapton, όσο και ο Buchanan, αναφέρθηκαν στο "Live At The Regal" του 1965 ως χαρακτηριστικό δείγμα της πλούσιας κληρονομιάς του King. Περισσότερα για την δισκογραφία του μπορείτε να διαβάσετε στο σχετικό άρθρο με τα 10 καλύτερα άλμπουμ του B.B. King που επιμελήθηκε ο Αντώνης Μουστάκας. 

Mε αποκλειστική του δήλωση στο Rolling Stone, o κιθαρίστας και τραγουδιστής των ZZ Top, Billy Gibbons, εξιστόρησε τα γεγονότα που τον συνδέουν από μικρό παιδί με τον King, εξαίροντας τόσο το ταλέντο του, όσο και την προσωπικότητά του.

Τα συλληπητήριά τους εξέφρασαν επίσης ο Tom Johnston των Doobie Brothers, ο Roger McGuinn των Byrds, ο Don Felder των Eagles, o Brian Wilson των Beach Boys, ο Ringo Starr, ο Gene Simmons, ο Slash, ο Joe Perry, ο Flea, ο Richie Sambora, ο Steve Lukather, ο Peter Frampton ο Myles Kennedy, ο Nikki Sixx, ο Vince Neil, ο Gus G., ο Bryan Adams, η Cat Power, ο Lenny Kravitz.

Ακόμη, ο Steven Seagal, η δισκογραφική εταιρία Season Of Mist, ο Bryan Patrick των Manilla Road, ο Steve Grimmett των Grim Reaper, ο Mat Sinner (Sinner, Primal Fear), ο Jack Russell των Great White, ο Michael Sweet των Stryper, ο Steve Smyth (Testament, Vicious Rumors, Forbidden, Nevermore), o Simon Wright (Dio, AC/DC, UFO, Queensrÿche), o Rick Rozz (Death, Massacre), οι Zodiac, οι Federal Charm, οι Journey, οι Foghat.
  • SHARE
  • TWEET