Πόσα είναι τα κέρδη των Guns N’ Roses από την "Not In This Lifetime Tour";

Η Wall Street Journal προσπαθεί να αναλύσει τα στοιχεία και να προβλέψει την συνολική οικονομική έκβαση της μεγάλης περιοδείας

11/07/2016 @ 21:51

'Υπάρχουν σημάδια ότι η Live Nation Entertainment μπορεί να έχει υπερεκτιμήσει την «όρεξη» του κοινού για την περιοδεία των άρτι επανενωθέντων Guns N’ Roses που αριθμεί μέχρι τώρα 25 στάσεις.'

Ή έτσι τουλάχιστον αρχίζει την ανάλυσή του ο δημοσιογράφος της Wall Street Journal, Neil Shah, που επιχειρεί να προβλέψει την συνολική οικονομική έκβαση της μεγάλης θερινής reunion περιοδείας των Καλιφορνέζων rockers. Και την συνεχίζει ως εξής:

Δύο πρόσφατες εμφανίσεις αντιμετώπισαν αδύναμες πωλήσεις στα εισιτήρια, με αναφορές ότι κομμάτια των σταδίων που τις φιλοξενούσαν παρέμειναν κλειστά. Την περασμένη εβδομάδα, περίπου 27.000 fan είδαν τους Guns N’ Roses στο Arrowhead Stadium του Κάνσας αναφέρει η διοργανώτρια Live Nation – ένα υπολογίσιμο κοινό, αλλά αριθμητικά πολύ κάτω των 41.000 του sold-out που έγινε στο Ντιτρόιτ.

Αυτό το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, το πρώτο από τα δύο show των Guns N’ Roses στο Σικάγο βγήκε sold out, αλλά το δεύτερο, αυτό της Κυριακής, δεν είχε την ίδια προσέλευση, με αποτέλεσμα να μείνει κενός ο ένας πλαϊνός εξώστης, γεγονός που δεν πέρασε απαρατήρητο από τον κόσμο και σχολιάστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι hard rockers από το Λος Άντζελες έχουν ήδη δώσει τις έξι από τις ανακοινωθείσες συναυλίες του βορειοαμερικανικού σκέλους της "Not In This Lifetime" περιοδείας τους, με τους Axl Rose, Slash και Duff McKagan μαζί επί σκηνής για πρώτη φορά από το 1993. Μαζί τους βρέθηκε για δυο τραγούδια και ο ντράμερ Steven Adler.

Οι κριτικές είναι καλές και οι συναυλίες σε Ντιτρόιτ και Ουάσινγκτον ασφυκτικά γεμάτες. Η περιοδεία σίγουρα θα είναι ανάμεσα στις κορυφαίες της χρονιάς.

Η Live Nation αναμένει κέρδη – έχοντας ήδη πουλήσει ένα εκατομμύριο εισιτήρια ή, αλλιώς, το 90% όσων υπάρχουν διαθέσιμα, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Bob Roux, συν-προέδρου του αμερικανικού γραφείου της εταιρείας, προσθέτοντας ότι εστιάζει στο συνολικό κέρδος και όχι στα οικονομικά κάθε μίας εμφάνισης ξεχωριστά. Από τις 25 συναυλίες, τα εισιτήρια για τις δώδεκα έχουν ήδη ή είναι κοντά στο να εξαντληθούν και αναμένονται ακόμη πέντε sold out. Η μέση τιμή του εισιτηρίου αγγίζει –μέχρι στιγμής- τα 130 δολάρια.

Στο Κάνσας, οι Guns N’ Roses έβγαλαν γύρω στα 3,5 εκατομμύρια δολάρια. «Κανείς στην δουλειά μας δεν θα πίστευε ποτέ ότι θα κάνεις ένα live στο Κάνσας και θα ξεπουλήσεις», είπε ο Steve Herman, διευθυντής του τμήματος περιοδειών της Live Nation.

Ο κ. Bongiovanni του Pollstar υπολογίζει ότι η περιοδεία έχει μέχρι τώρα αποφέρει στο συγκρότημα πάνω από 30 εκατομμύρια δολάρια, συμπεριλαμβανομένων και των δύο επιτυχημένων βραδιών στο Λας Βέγκας. Το βορειοαμερικανικό σκέλος της ξεκίνησε στις 23 Ιουνίου και διεθνείς προορισμοί εξετάζονται ήδη.

Ο δημοσιογράφος κλείνει αυτή την παράθεση υπολογισμών, λέγοντας ότι ίσως είναι υπεραισιόδοξη η απόφαση της Live Nation να προσθέσει και δεύτερες ημερομηνίες σε τέσσερις αμερικανικές πόλεις, αλλά και να συμπεριλάβει μόνο μεγάλα στάδια στους χώρους διεξαγωγής των εμφανίσεων και όχι και μικρότερης χωρητικότητας, αλλά φθηνότερες αρένες. Ίδωμεν...

  • SHARE
  • TWEET