Έτσι θα ακούγονται οι νέοι Faith No More

Ο μπασίστας Billy Gould ενημερώνει για την πορεία και τον ήχο του νέου δίσκου

05/11/2014 @ 08:08
O Bill Gould o μπασίστας των Faith No More, παρέα με τον ντράμερ Mike Bordin και τον κιθαρίστα Jon Hudson ξεκίνησαν νωρίς το 2012 να γράφουν τραγούδια, πιθανότατα για το νέο δίσκο της μπάντας.

Ο κιμπορντίστας Roddy Bottum αντέδρασε θετικά όταν άκουσε τα demos και λίγους μήνες μετά τους ακολούθησε. Ο μόνος που απέμενε, και βέβαια ο πιο σημαντικός, ήταν ο Mike Patton. Ο τραγουδιστής άκουσε και αυτός το υλικό και πάντα έλεγε «φανταστικό»! Πέρα από αυτό, τίποτα. Ο Gould θυμάται πως είχε... αγανακτήσει λόγω της μη δέσμευσης του Patton για οτιδήποτε είχε να κάνει με νέο δίσκο.

Τελικά, στο τέλος του 2013, ο Patton πείστηκε. Hδη οι Faith No More έχουν έτοιμα 10 τραγούδια και 15 ακόμα σε demo. O Gould, ο οποίος είναι και παραγωγός του δίσκου, χαρακτηρίζει ένα από αυτά, το "Cone of Shame" ως rock n’ roll βασισμένο στα blues ενώ το αγαπημένο του είναι το "Matador". «Μερικά σημεία του μου θυμίζουν το πρώτο δίσκο των Siouxsie and the Banshees. Χρησιμοποιήσαμε αληθινό πιάνο για να υπάρχει οργανικό vibe».

Το πρώτο single θα είναι το "Motherfucker" (κυκλοφορεί στις 28/11) ενώ καταλήγοντας ο Gould δηλώνει: «Θα είναι διαφορετικό από οτιδήποτε άλλο. Αλλά αυτός είναι και ο σκοπός μας. Είναι συνδυασμός όσων δεν ακούμε και όσα θα θέλαμε να ακούσουμε από άλλες μπάντες. Στο φινάλε, ο δίσκος ακούγεται ως Faith No More».
  • SHARE
  • TWEET