Εσείς, ακόμα παίζετε τους δίσκους σας οριζόντια;

Μια νέα εταιρεία από το Σικάγο λανσάρει κάθετο πικάπ!

24/06/2015 @ 19:27
Το να παίζεις δίσκους οριζόντια ανήκει στον 20ο αιώνα. Χάρη στην εταιρεία Gramovox από το Σικάγο, τώρα θα είστε σε θέση να γυρίσετε έναν δίσκο βινυλίου σε μια εντελώς διαφορετική κατεύθυνση με ένα κομψό, νέο κάθετο πικάπ που ονομάζεται Floating Record, δηλαδή «Πλωτός Δίσκος».

Η εταιρεία ξεκίνησε πρόσφατα μια Kickstarter καμπάνια για να κάνει το «κάθετο» όραμά της πραγματικότητα και έχει ήδη συγκεντρώσει το υπερδιπλάσιο ποσό του αρχικού στόχου της, ήτοι 50.000 δολάρια!

Η Gramovox δεν είναι η πρώτη που θα επιχειρήσει μια κάθετη σχεδίαση. Η Sony κυκλοφόρησε το δικό της μοντέλο το 1983 με το σχετικά ξεχασμένο PS-F5. Το Floating Record, ωστόσο, έχει μια πολύ πιο vintage εμφάνιση με ξύλινη επένδυση στα χρώματα του σφενδάμου και της καρυδιάς. Το πικάπ περιλαμβάνει επίσης ενσωματωμένα ηχεία, ενισχυτές και phono προενισχυτή. Όλα αυτά σημαίνουν ότι καταλαμβάνει πολύ λιγότερο χώρο από ένα κανονικό Technics η Audio-Technica στερεοφωνικό σύστημα και δείχνει απείρως κομψότερο.

Για εκείνους που ανησυχούν μην πέσουν οι δίσκοι, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει σφιγκτήρες, κατάλληλους τόσο για τα LP όσο και για τα 45άρια, που συγκρατούν τα άλμπουμ σας στην κάθετη θέση τους, καθώς γυρίζουν. Οι ακροατές μπορούν εύκολα να πάνε από τις 33 1/3 στις 45 στροφές με την αλλαγή της ζώνης σιλικόνης σε διαφορετική θέση στο πίσω γρανάζι.

Η Gramovox ελπίζει να αρχίσει την αποστολή των πικάπ τον Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους. Προ-παραγγελίες είναι διαθέσιμες μέσω χρηματικής συμβολής στην καμπάνια της. Η επιχείρηση είχε άλλη μία πρόσφατη επιτυχία πέρυσι με το bluetooth γραμμόφωνό της, η οποία επίσης βασίστηκε σε crowdsourcing για διανομή.

Δείτε εδώ το video που συνοδεύει την ηλεκτρονική καμπάνια του Floating Record.

Ο "Πλωτός Δίσκος"
  • SHARE
  • TWEET