Έκτο #1 άλμπουμ για τους Dave Matthews Band στις Η.Π.Α.

25/09/2012 @ 10:59
Το "Away From The World" είναι το έκτο συνεχόμενο #1 άλμπουμ των Dave Matthews Band στο album chart του Billboard.

Με σημαντικές πωλήσεις (266.000 κόπιες), βρέθηκε κατευθείαν στο #1 με την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά τη δύναμη του συγκροτήματος, που έχει χτίσει τη φήμη του χάρη στις εξαιρετικές ζωντανές εμφανίσεις του.

Με το επίτευγμα αυτό, οι Dave Matthews Band βρίσκονται πλέον μόνοι πρώτοι στη λίστα με τους καλλιτέχνες με τα περισσότερα συνεχόμενα #1 άλμπουμ, τα οποία επιτεύχθηκαν στην πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του δίσκου, καθώς το ίδιο είχε συμβεί και με τα πέντε προηγούμενα studio άλμπουμ τους. Από πέντε συνεχόμενα άλμπουμ που έκαναν ντεμπούτο στο #1 έχουν οι Metallica, o Eminem, η Madonna και οι U2.

Dave Matthews Band - Away From The WorldΠαράλληλα, με το έκτο #1 άλμπουμ τους, οι Dave Matthews Band ισοφάρισαν τον Eminem και βρίσκονται μαζί του στη δεύτερη θέση εκείνων με τα περισσότερα συνεχόμενα #1 άλμπουμ. Στη συγκεκριμένη κατηγορία, το ρεκόρ κατέχουν -ποιοί άλλοι;- οι Beatles, οι οποίοι έχουν οχτώ συνεχόμενα άλμπουμ στο #1 από τα συνολικά 19 (!) άλμπουμ τους που έχουν φτάσει μέχρι την κορυφή.

Πέραν του ρεκόρ των Dave Matthews Band, η τρέχουσα εβδομάδα θα μνημονεύεται και για ακόμη έναν λόγο, καθώς είναι μόλις η δεύτερη φορά στην ιστορία του Billboard 200 που τα έξι πρώτα άλμπουμ είναι νέες είσοδοι στο chart. Η πρώτη ήταν στις 11 Οκτωβρίου του 2003, όταν οι Outkast είχαν βρεθεί στην κορυφή με το "Speakerboxx/The Love Below".

Ανάμεσα στις νέες εισόδους της εβδομάδας βρίσκουμε το εξαιρετικό νέο άλμπουμ του Bob Dylan "Tempest", το οποίο έκανε ντεμπούτο στη θέση #3, πουλώντας 110.000 κόπιες. Το άλμπουμ αυτό έγινε το πέμπτο συνεχόμενο για τον Dylan στο Top 10. Λίγο πιο κάτω, στη θέση #5 συναντούμε την αξιοσημείωτη επίδοση των βρετανών indie-rockers The xx με το, επίσης, «σκοτεινό» και «δύσκολο» άλμπουμ τους "Coexist", το οποίο -παραδόξως- αποδεικνύεται ιδιαιτέρως εμπορικό (73.000 κόπιες). Θυμίζουμε ότι την περασμένη εβδομάδα οι The xx κατέκτησαν και την κορυφή του βρετανικού album chart.

Τέλος, στην έκτη θέση του αμερικανικού άλμπουμ chart έχουμε την επιστροφή των ZZ Top με το "La Futura", το οποίο, πούλησε 31.000 αντίτυπα, σημειώνοντας την υψηλότερη θέση που έχει επιτύχει το θρυλικό συγκρότημα κατά την πρώτη εβδομάδα από την κυκλοφορία ενός άλμπουμ του.

  • SHARE
  • TWEET