Έφυγε ο Syd Barrett

13/07/2006 @ 15:34
Πέθανε, δυστυχώς, πριν δύο μέρες ο εκ των ιδρυτών των Pink Floyd, Syd Barrett, σε ηλικία 60 ετών. Ο δυναμισμός του αλλά και η ψυχεδελική ιδιοσυγκρασία του ήταν καταλυτικοί παράγοντες για την εξέλιξη αυτής της μεγάλης μπάντας. Ακόμη και πολύ μετά την αποχώρηση του από τα κοινά των Pink Floyd, επηρέαζε έστω και υποσυνείδητα τα υπόλοιπα μέλη. Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι οι Pink Floyd με Barrett θα είχαν οδηγηθεί σε τελείως διαφορετικά μονοπάτια.

Η σχιζοφρένεια από την οποία έπασχε πολλά χρόνια δεν τον άφηνε να παρακολουθεί τα τεκταινόμενα των υπολοίπων Floyd, αλλά όπως λέγεται, όταν του εξήγησαν για την επανένωση τους έστω και για ένα live στα πλαίσια του Live 8, ένα δάκρυ χαράς κύλησε στο μάγουλο του. Δυστυχώς ο διαβήτης και τα άλλα προβλήματα έκαναν την καρδιά αυτής της μουσικής ιδιοφυίας να σταματήσει και να αρχίσει να χτυπάει ξανά στη μεγάλη rock and roll μπάντα του παραδείσου.

Καλό ταξίδι...

Ανακοινώσεις μελών Pink Floyd

Gilmour:
"We are very sad to say that Roger Keith Barrett - Syd - has passed away. Do find time today to play some of Syd's songs and to remember him as the madcap genius who made us all smile with his wonderfully eccentric songs about bikes, gnomes and scarecrows. His career was painfully short, yet he touched more people than he could ever know".

Roger Waters:
"It's very sad. Syd was a lovely guy and a unique talent. He leaves behind a body of work that is both very touching and very deep and which will shine on forever".

  • SHARE
  • TWEET