Διαγωνισμός U2 από το Rocking.gr: Οι εντυπώσεις της νικήτριας μας

13/09/2010 @ 00:02
Αν και έχει περάσει μία βδομάδα από τη μεγάλη συναυλία των U2, ο ενθουσιασμός των περισσοτέρων από όσους παρευρέθηκαν στο Ολυμπιακό Στάδιο δεν έχει ακόμα καταλαγιάσει. Άλλωστε, σε ό,τι έχει να κάνει με την προσέλευση του κόσμου, η εμφάνιση των U2 στις 3 Σεπτεμβρίου ήταν η μεγαλύτερη rock συναυλία που έγινε ποτέ στην Ελλάδα. Τουλάχιστον μέχρι στιγμής.

Το Rocking.gr, σε συνεργασία με την Event Travel, παρείχε σε δύο τυχερούς αναγνώστες του όχι μόνο την ευκαιρία να απολαύσουν τη συναυλία, αλλά και δωρεάν διαμονή το βράδυ μετά από αυτή, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Οι διαγωνιζόμενοι κλήθηκαν να μοιραστούν μαζί μας μία προσωπική τους εμπειρία, η οποία θα συνδεόταν με τους U2 και τα τραγούδια τους. Τα κείμενα κατέφθασαν σωρηδόν στο e-mail του Rocking.gr από τις 11 Ιουνίου, μέρα κατά την οποία ανακοινώθηκε ο διαγωνισμός. Μετά από πολλή σκέψη και... ανάγνωση, καταλήξαμε στο ότι η ιστορία που μας φάνηκε πιο εντυπωσιακή και ενδιαφέρουσα ανήκε στην αναγνώστρια Μάρα.

Ιδού η ιστορία της:

«Η δική μου ιστορία δεν είναι εντυπωσιακή. Είναι η πιο συνηθισμένη που υπάρχει.
Όμως μια στιγμή μέσα από έναν ανεμοστρόβιλο γεγονότων, έχει συνδεθεί άρρηκτα μέσα στο μυαλό μου με τη φράση «And you give yourself away...».
Είχα μία σχέση, όταν κάποια στιγμή εκείνος έπρεπε να φύγει για να υπηρετήσει τη «Μαμά Πατρίδα». Όλα πήγαιναν καλά, μέχρι τη στιγμή που πήρα εκείνο το μήνυμα...
«Πρέπει να σου πω αυτό που έκανα γιατί θα τρελαθώ. Ήταν μια στιγμή αδυναμίας, παρασύρθηκα... Δε σήμαινε τίποτα για μένα».
Δεν έγραφε αυτό που έκανε αλλά η καρδιά μου είχε σταματήσει. Τα είχα καταλάβει όλα μα το μυαλό μου είχε μουδιάσει. Δεν μπορούσα να πιστέψω αυτό που μόλις διάβασα. Οι μέρες συνέχισαν να περνούν χωρίς να σηκώνω τηλέφωνα, χωρίς να απαντάω ή να διαβάζω μηνύματα. Ήμουν στο αυτοκίνητο, στο σπίτι, στο δρόμο που περπατούσα, με ένα ακουστικό στο αυτί και ψιθύριζα: «And you give yourself away... And you give yourself away...»
Πέρασε ακόμα περισσότερος καιρός και αποφάσισα να δώσω μια ευκαιρία ακόμα.
Κάποια στιγμή λοιπόν, και ενώ βρισκόμαστε με εκείνον στο ίδιο δωμάτιο, βάζω αυτό το τραγούδι να παίζει και τον κρατάω από τα χέρια και τον κοιτάω μέσα στα μάτια… τη στιγμή που ο τραγουδιστής λέει την φράση που τόσο καιρό χαράχτηκε στο μυαλό μου. Δάκρυσα κι εγώ κι αυτός και αποφασίσαμε όλες οι κακές στιγμές που πέρασαν, να μείνουν στο παρελθόν.
Κι έτσι κι έγινε...
»

Λίγες μέρες μετά την 3η Σεπτεμβρίου, η Μάρα έστειλε τις σκέψεις της για τη συναυλία:

«3/9/2010: Ημερομηνία σταθμός στα μουσικά δρώμενα της Ελλάδας. U2. Μία λέξη που για εμένα τουλάχιστον είναι μια εμπειρία άνευ προηγουμένου. Στάθηκα τυχερή. Μία προσωπική στιγμή, όχι και τόσο χαρούμενη, που την είχα συνδέσει με ένα από τα πιο γνωστά τραγούδια της μπάντας αυτής, ήταν το εισιτήριο για να βρεθώ εκεί. Μουσικές που δεν περίμενα ποτέ να ακούσω από τόσο κοντά. Κόσμος που μαζί με εμένα, είχε αφήσει όλες τις σκοτούρες στο σπίτι, και απολάμβανε ένα show μοναδικό. Αγαπημένα τραγούδια από αγαπημένους μουσικούς, ένωσαν εκείνη τη βραδιά περίπου 80.000 ανθρώπους. Ήταν μαγικό. Ήταν όμως το πεπρωμένο μου μάλλον, μια δική μου ιστορία, όπως ξεκίνησε με ένα δικό τους τραγούδι, να τελειώσει μετά από τη δική τους συναυλία. Αυτό και μόνο, τους έχει χαράξει ήδη στη μνήμη μου κι από το "With Or Without You", τώρα τα χείλη μου ψελλίζουν "Without you"...

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συντελεστές του Rocking.gr που μου έδωσαν αυτή την ευκαιρία να δω την αγαπημένη μου μπάντα από κοντά και που φρόντισαν για τη διαμονή μου σε ένα πολύ καλό ξενοδοχείο, αφού μένω στην επαρχία.

Με αγάπη,
Μάρα.
»

Αφού ευχαριστήσουμε κι εμείς τη Μάρα που μπήκε στον κόπο να γράψει τις σκέψεις της μετά τη συναυλία, δεσμευόμαστε πως το Rocking.gr θα συνεχίσει να παρέχει τη δυνατότητα στους αναγνώστες του τόσο να απολαμβάνουν συναυλίες εντελώς δωρεάν, όσο και να γνωρίζουν τους αγαπημένους τους καλλιτέχνες από κοντά.

U2, Snow Patrol, Aviv Geffen @ O.A.K.A., 03/09/10
  • SHARE
  • TWEET