Δεύτερο μέρος για το "Live At The BBC" των Beatles (;)

03/09/2013 @ 12:23
Όπως αναφέρεται στην αφιερωμένη στους Beatles ιστοσελίδα Wog Blog, σχεδιάζεται η κυκλοφορία του δεύτερου μέρους για το "Live At The BBC" των Beatles, το οποίο είχε κυκλοφορήσει το 1994.

Η σχετική πληροφόρηση προέρχεται από την ΜCA των Φιλιππίνων, η οποία ανήκει στην Universal, την δισκογραφική εταιρία που ανήκουν τα δικαιώματα των ηχογραφήσεων.

Όπως είναι γνωστό, το BBC συνήθιζε να επαναχρησιμοποιεί τις κασσέτες που ηχογραφούνταν τα προγράμματά του, με αποτέλεσμα οι ηχογραφήσεις που είχαν πραγματοποιήσει οι Beatles για λογαριασμό του να μην διασώζονται.

Μέρος των εν λόγω ηχογραφήσεων διατηρήθηκε εν τέλει, χάρη στις ηχογραφήσεις ακροατών και σε ηχητικά αρχεία που έστελνε το BBC σε συνεργαζόμενους σταθμούς εκτός Μεγάλης Βρετανίας.

Το 2012 το BBC ξεκίνησε καμπάνια, ζητώντας από τους ακροατές του να προσκομίσουν υλικό που είχαν ηχογραφήσει από τα προγράμματά του κατά το παρελθόν. Όπως φαίνεται, μέσω αυτής της διαδικασίας βρέθηκαν κάποιες «χαμένες» εμφανίσεις των Beatles σε καλή ποιότητα.

Ο τίτλος του άλμπουμ φέρεται να είναι "On Air - Live At The BBC Volume 2" και η κυκλοφορία του τοποθετείται χρονικά στον ερχόμενο Νοέμβριο.
  • SHARE
  • TWEET