Δελτίο Τύπου: Kurt Vile και Pall Jenkins (Black Heart Procession) στο Gagarin

Τρίτη 1 Απριλίου 2014

29/01/2014 @ 18:37
Ο Kurt Vile στο Gagarin 205 / Special Guest: ο Pall Jenkins των Black Heart Procession.

Τιμή εισιτηρίου: προπώληση 20 ευρώ, στο ταμείο 22 ευρώ
Σημεία προπώλησης: Θέατρο Ακροπόλ (Ιπποκράτους 9-11, Τηλ: 210-3643700), Public, Seven Spots, Παπασωτηρίου, Viva.gr.

O σπουδαίος αμερικανός τραγουδοποιός Kurt Vile για πρώτη φορά στην Ελλάδα, την Τρίτη 1 Απριλίου 2014. Μαζί του, σε μια ευτυχή συγκυρία, ο ιδρυτής των Black Heart Procession Pall Jenkins.

Ολόκληρη η πορεία του Kurt Vile είναι σαν να βγαίνει από το ιδανικό lifestory που έχει κανείς στο μυαλό του για τον Μεγάλο Αμερικανό Folk Singer Songwriter. Γεννήθηκε στην Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ και στα 13 του χρόνια πήρε δώρο από τον πατέρα του ένα μπάντζο, που χρησιμοποιούσε για να ντύνει με μελωδίες σκοτεινές αφηγήσεις, με πιο αγαπημένη του την ιστορία μίσους μεταξύ του Lex Luthor και του Superman. Στα 17 του, και με βασικές επιρροές τους πανταχού παρόντες Bruce Springsteen, Neil Young, Tom Petty και Pavement κάνει την πρώτη του DIY ηχογράφηση – θα ακολουθήσουν περισσότερες: ο Kurt θα παρακάμψει το κολλέγιο, και το μόνο που τον γλιτώνει, έστω προσωρινά, από τη μελαγχολία που του προκαλεί η δουλειά του ως φορτοεκφορτωτής και οδηγός φορτηγών, είναι η μουσική.

Το 2003 σχηματίζει τους The War On Drugs που κυκλοφορούν το πρώτο τους άλμπουμ το 2008, σχεδόν ταυτόχρονα με την κυκλοφορία του πρώτου του προσωπικού άλμπουμ του Kurt, Constant Hitmaker – όπως ήταν αναμενόμενο, ο Vile θα εγκαταλείψει το συγκρότημα για την πολυπόθητη σόλο καριέρα και μετά από ακόμα δύο δίσκους υπογράφει με την Matador, την εταιρεία που “υπήρξε η πρώτη του επιλογή, όχι μόνο επειδή του ταίριαζε τέλεια, αλλά κυρίως επειδή ξέρουν τι κάνουν”. Στη Matador κυκλοφορεί το Smoke Ring On My Halo (2011), το άλμπουμ που κάνει τον Kurt Vile αγαπημένο των bloggers και τον βάζει στις λίστες με τα καλύτερα της χρονιάς και τού ανοίγει τον δρόμο για το Waking On A Pretty Daze, τον πιο πρόσφατο και πιο επιτυχημένο δίσκο του, που κυκλοφόρησε πέρυσι τον Απρίλιο: “στο Wakin On A Pretty Daze τραγουδάω για τη ζωή μου, χωρίς να πολυσκέφτομαι”. Οι απαλές, ειλικρινείς συνθέσεις του Kurt Vile για την καθημερινότητα, συνθέσεις από τις οποίες δεν λείπει το ελαφρύ, ευφυές χιούμορ, φαίνεται ότι δεν άφησαν και πολύ κόσμο ασυγκίνητο: οι κριτικές που εισέπραξε υπήρξαν ενθουσιώδεις.

Την 1η Απριλίου, στο Gagarin, προετοιμαστείτε για απλή και όμορφη, χαριτωμένη americana με ακουστικές κιθάρες, και παραδοθείτε τους ρυθμούς ενός αληθινά σπουδαίου τραγουδοποιού: “Take your time, so they say, and that’s probably the best way to be.”

Δελτίο Τύπου
  • SHARE
  • TWEET