Δελτίο Τύπου: Anneke van Giersbergen & Danny Cavanagh σε ελληνική περιοδεία

Η περιοδεία θα περάσει από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Καλαμάτα

15/10/2014 @ 18:38
Δύο καλλιτέχνες, από τους πιο αγαπητούς από το ελληνικό κοινό, Η Anneke van Giersbergen (Agua De Annique, ex-The Gathering) και ο Danny Cavanagh (Anathema), με αμέτρητες εμφανίσεις στο παγκόσμιο συναυλιακό στερέωμα, μετά την απόλυτα επιτυχημένη κοινή εμφάνισή τους το 2011, τέσσερα χρόνια μετά έρχονται για ακόμα μια φορά στη χώρα μας, ενώνοντας για ακόμα μία φορά τις ικανότητές τους για μια σειρά από ακουστικά σόου, έτσι ώστε να βάλουν τα δυνατά τους και να μας χαρίσουν μια μαγική συναυλιακή εμπειρία συνολικής διάρκειας περίπου δύο ωρών.

Anneke van Giersbergen & Danny Cavanagh
Parallel Worlds Tour - Greece 2015

02.01.2015 Καλαμάτα - TBA
03.01.2015 Πάτρα - Λιθογραφείον
04.01.2015 Αθήνα - KooKoo Live Stage
05.01.2015 Θεσσαλονίκη - Principal Μύλος Club

Λίγα λόγια για τους καλλιτέχνες:

H Anneke van Giersbergen από το 1992 μέχρι και το 2007 αποτέλεσε την τραγουδίστρια των γνωστών The Gathering. Από μικρή φαινόταν ότι είχε κλίση στη μουσική, καθώς συμμετείχε σε χορωδίες και μόλις στα 12 της δημιούργησε τη δική της μπάντα. Έχει συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα του χώρου, όπως με τους Napalm Death, Lawn, Farmer Boys, Ayreon, Giant Squid, Devin Townsend, Moonspell, Globus και Within Tempation. Επίσης, συμμετέχει ως guest σε μια κυκλοφορία των The Human Experimente, σχήμα το οποίο αποτελείται από τους Robert Fripp, John Wetton, Adrian Belew και Maynard James Keenan. Το 2012 η Anneke κυκλοφορεί το απόλυτα επιτυχημένο άλμπουμ της, "Everything Is Changing", και περιοδεύει παγκοσμίως σε πάνω από 25 χώρες. Τέλη 2013 έρχεται το απίστευτο νέο άλμπουμ, "Drive", το οποίο επιβεβαιώνει ότι τίποτα από την πορεία που έχει κάνει η Anneke van Giersbergen δεν είναι τυχαίο...

O Danny Cavanagh είναι το ιδρυτικό μέλος της πασίγνωστης μπάντας των Anathema. Ακόμα, συμμετείχε στα projects των Leafblade, με το οποίο έπαιζε ακουστική / κέλτικη μουσική, και των Antimatter, που πήρε μέρος στον δίσκο με τίτλο "Leaving Eden". Επίσης, κυκλοφόρησε μια και μοναδική κυκλοφορία με τίτλο "In The Mushroom", με το μουσικό σχήμα των Lid, το οποίο δεν είναι πλέον ενεργό. Λίγο αργότερα ο Danny έδωσε τη φωνή του σε ένα άλμπουμ των Γάλλων post rockers Spherical Minds και υπήρξε guest artist στην κυκλοφορία των Agua De Annique με τίτλο "Pure Air". To 2002 ο Cavanagh αποφάσισε να εγκαταλείψει τη συντροφιά των Anathema, προκειμένου να αφοσιωθεί στο project των Antimatter, πράγμα το οποίο στην πορεία μετάνιωσε. Έτσι, επέστρεψε στους Anathema και δημιούργησε σχεδόν ολόκληρο το "A Natural Disaster" μόνος του. Τέλος, καθότι είναι μεγάλος fan του Nick Drake, δημιούργησε γι' αυτόν ένα tribute άλμπουμ με τίτλο "Place To Be". Οι Anathema στα μέσα του καλοκαιριού της φετινής χρονιάς κυκλοφόρησαν το τελευταίο τους άλμπουμ, "Distant Satellites", με το οποίο δηλώνουν παρών πιο πολύ από ποτέ.

Δελτίο Τύπου
  • SHARE
  • TWEET