Scott Ian: «O Dave Mustaine είναι ο νονός του thrash metal»

Ο Dave Mustaine απαντάει στα σχόλια σε πρόσφατη συνέντευξή του

14/04/2016 @ 10:35

Στο βιβλίο του "I'm The Man: The Story Of That Guy From Anthrax", o κιθαρίστας των Anthrax, Scott Ian, έγραψε για τον πρώην κιθαρίστα των Metallica και νυν ιθύνοντα νου των Megadeth, Dave Mustaine:

«Ο τύπος είναι αδιαμφισβήτητα ο νονός του thrash metal. Έγραψε πολλά από τα riffs του "Kill 'Em All" και μερικά ακόμη και στο "Ride The Lightning". Χωρίς τον Dave Mustaine, ίσως το thrash metal να μην είχε συμβεί ποτέ. Τουλάχιστον στην αρχή, ήταν η κινητήρια δύναμη, καλλιτεχνικά.»

Ερωτηθείς σχετικά με τα σχόλια του Ian Scott, ότι το thrash μπορεί και να μην υπήρχε αν δεν ήταν εκείνος, ο Μustaine είπε τα εξής:

«Νομίζω ότι υπάρχουν αρκετές πιθανότητες να μην υπήρχε... Ο κιθαρίστας που είχαμε προσλάβει στους Metallica πριν ο James[Hetfield] ουσιαστικά αρχίσει να παίζει ήταν... δεν ήταν metal. Και εάν αυτός ήταν ο τύπος που θα είχαμε επιλέξει αντί για μένα, ποιος ξέρει τι θα είχε συμβεί; Kαι νομίζω ότι αν πραγματικά εξετάσουμε τους Metallica στην αρχή, από μαθηματικής άποψης, όντας εγώ ο μόνος κιθαρίστας, εάν δεν ήμουν εκεί, πιθανότατα να μην υπήρχαν καν οι Metallica. Aλλά ας μην κοροϊδευόμαστε: Ο James είναι ένας πολύ καλός κιθαρίστας, πραγματικά καλός. Και είμαι σίγουρος ότι κάποια στιγμή θα συνειδητοποιούσαν ότι το είχε ανάγκη να παίζει κιθάρα και να τραγουδάει, και τότε θα είχαν βρει έναν κιθαρίστα που θα ήταν τόσο καλός όσο είμαι κι εγώ. Εγώ απλά ξέρω το εξής για αυτά τα παιδιά... Είναι εξαιρετικοί μουσικοί και ξέρουν τι θέλουν. Τώρα αν ο James έπαιζε κιθάρα την περίοδο που ήμουν εγώ, δεν ξέρω... Δεν ξέρω αν τότε θα είχαμε τις ίδιες προοπτικές. Κατάλαβες τι λέω; Αλλά αφού ήμουν ο μόνος τότε κιθαρίστας, νομίζω ότι μάλλον είναι αρκετά ακριβές [το σχόλιο].»

​Μπορείτε να δείτε το βίντεο της συνέντευξης εδώ.

Ο Mustaine, ο οποίος είχε υπάρξει μέλος των Metallica για λιγότερο από δύο χρόνια, από το 1981 μέχρι το 1983, προτού διωχτεί και αντικατασταθεί από τον Kirk Hammet, δεν συμπεριλήφθηκε στο Rock And Roll Hall of Fame μαζί με τους Metallica το 2009.

​Αργότερα ο drummer των Metallica, Lars Ulrich, εξήγησε το λόγο λέγοντας:

​«Έπρεπε να μπορεί να αποδοθεί κάπου αυτό. Ο Dave Mustaine ποτέ δεν έπαιξε σε κάποιο δίσκο των Metallica. Δεν είναι θέμα έλλειψης σεβασμού προς εκείνον. Αλλά υπήρχε μισή ντουζίνα από ανθρώπους που ήταν στο lineup τα πρώτα χρόνια. Σκεφτήκαμε... ότι το σωστό θα ήταν συμπεριλάβουμε μόνο όσους έχουν παίξει σε κάποιο δίσκο των Metallica.»

  • SHARE
  • TWEET