Dave Grohl: «Το "2112" των Rush άλλαξε τη ζωή μου»

24/04/2013 @ 12:20
Ο frontman των Foo Fighters, Dave Grohl, και ο drummer Taylor Hawkins ήταν αυτοί που έκαναν την εισαγωγή των θρυλικών Rush στο Rock And Roll Hall Of Fame την περασμένη εβδομάδα.

Οι δυο τους, όχι μόνο έδωσαν λόγο σχετικά με τους Rush πριν τους απονείμουν τον τιμητικό τίτλο αλλά έπαιξαν και μια ιδιαίτερη live εκδοχή του "2112 Overture" μαζί με το ιστορικό καναδέζικο power trio.

Μιλώντας στο Rolling Stone, ο Grohl δήλωσε: «Είναι τρομακτικό να παίζεις το αγαπημένο σου κομμάτι της αγαπημένης σου μπάντας - και μάλιστα μπροστά της. Είναι άλλο πράγμα να είσαι σε ένα υπόγειο και να γρατζουνάς το "2112" και άλλο να στέκεσαι μπροστά στους Rush με κιμονό και περούκα και να προσπαθείς να χρησιμοποιήσεις ένα wah-wah πετάλι με τα παπούτσια-πλατφόρμες. Ήταν φοβερά. Μία από τις πιο ιδιαίτερες νύχτες της ζωής μου.»

«Όταν πήρα το "2112" ήμουν οχτώ χρόνων και άλλαξε εντελώς την κατεύθυνση της ζωής μου. Άκουσα τα drums και αποφάσισα ότι θέλω να γίνω drummer. Πριν λίγες μέρες γνώρισα για πρώτη φορά τον Neil Peart. O Alex (Lifeson) και ο Geddy (Lee) είναι οι πιο γλυκοί άνθρωποι στον κόσμο. Πήγαινα, λοιπόν, στην πρόβα και επρόκειτο να συναντήσω για πρώτη φορά τον Neil, έναν άνθρωπο πιο επιδραστικό και από θρησκεία ή οποιονδήποτε ήρωα στη ζωή κάποιου. Μου είπε: «χάρηκα που σε γνωρίζω, να σου φτιάξω καφέ;». Και όντως, μου έφτιαξε καφέ. Αργότερα το ίδιο βράδυ πήγα για βραδινό και ήπια δυο-τρία ποτήρια κρασί και άρχισα να κλαίω γιατί ο ήρωάς μου μού έφτιαξε ένα ποτήρι καφέ!»

Όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να μπουν οι Nirvana στο Rock And Roll Hall Of Fame του χρόνου, ο Grohl απάντησε: «Wow! Δεν το ήξερα καν. Ενδιαφέρον. Ελπίζω να μας κάνουν να περιμένουμε όσο περίμεναν οι Rush, γιατί... είδατε το κοινό τους από κάτω;»
  • SHARE
  • TWEET