Damon Albarn: «Ο νέος δίσκος των Gorillaz θα είναι έτοιμος σύντομα»

«Τον λατρεύω και όπου νά ’ναι καταφθάνει!»

19/07/2016 @ 14:44

Ο διάδοχος του "The Fall" (2011) των Gorillaz αναμένεται εδώ και αρκετό καιρό, με την επιστροφή της virtual band να έχει υπονοηθεί ήδη αρκετές φορές, πριν και την επίσημη επιβεβαίωση από τα χείλη (ή τελοσπάντων, τα πληκτρολόγια) των Jamie Hewlett και Damon Albarn.

Αν και η αρχική εκτίμηση της ημερομηνίας κυκλοφορίας του, τοποθετούσε το - ακόμη ατιτλοφόρητο για το κοινό- άλμπουμ κάπου μέσα στον Σεπτέμβρη, τελικά ο Hewlett αναγκάστηκε τον περασμένο μήνα να την μεταθέσει στο 2017, λέγοντας ότι «ο δίσκος είναι πραγματικά ιδιαίτερος και δεν θα ήθελε να βιαστεί».

Σε νέα του συνέντευξη στο BBC Radio 6, ο Albarn δηλώνει ότι ο νέος δίσκος είναι ήδη καθ’ οδόν: «Αργότερα μέσα στον χρόνο θα αρχίσουμε να ολοκληρώνουμε τα περί των Gorillaz. Λατρεύω το υλικό που έχει γραφτεί μέχρι τώρα και όπου νά ‘ναι ο δίσκος καταφθάνει! Πραγματικά, θα είναι έτοιμο αρκετά σύντομα»

Πρόκειται για το πέμπτο στούντιο άλμπουμ του ντουέτου. Παρά την όλη μυστικοπάθεια, γνωρίζουμε ήδη ότι ο Albarn συνεργάστηκε με τον θρυλικό Γάλλο συνθέτη Jean Michel-Jarre, τον παραγωγό Twilite Tone, τον τραγουδοποιό Liam Bailey και τον ράπερ Vic Mensa από το Σικάγο.

Ακούστε τις δηλώσεις του εδώ.

  • SHARE
  • TWEET