Cynic, Sadist και Rex Mundi τον Ιούλιο στην Αθήνα

08/06/2009 @ 23:52
Οι Αμερικανοί Cynic ανήκουν στην ελίτ των συγκροτημάτων εκείνων που δε γνωρίζουν όρια, δε θέτουν τη φαντασία στους υπό περιορισμό και δε θυσιάζουν τη μουσική τους στο βωμό της εμπορικότητας. Άλλωστε αυτοί μαζί τους Death, Atheist, Pestilence και Nocturnus ήταν που ηθελημένα ξεκίνησαν αυτό που εμείς σήμερα αποκαλούμε progressive death metal και που πολλές σύγχρονες μπάντες φαίνεται να ακολουθούν πιστά, βαδίζοντας προσεκτικά πάνω στα βήματα των δασκάλων τους.



Αν και όταν πρωτοξεκίνησε το είδος, όλοι το αμφισβήτησαν, το έκραξαν και ουσιαστικά το έθαψαν με την αδιαφορία τους, για να φτάσουμε στο σημείο, όπου σήμερα πολλοί το εξυμνούν, αφού αρκετά καθυστερημένα κατάλαβαν την αξία των άλμπουμ - μνημείων που είχαν κυκλοφορήσει τότε. Και σίγουρα ένα από αυτά είναι το εξαίσιο "Focus", ένα άλμπουμ σταθμός για το είδος και που μόνο οι δημιουργοί του θα μπορούσαν να το αγγίξουν, ή ακόμα και να το ξεπεράσουν με ένα ακόμα δημιούργημα. Και όντως αυτό συνέβη με το υπέρτατο "Traced In Air", καρπός της προ διετίας σοφής απόφασής τους να συνεχίσουν δισκογραφικά, με αφορμή τις λίγες ζωντανές εμφανίσεις που πραγματοποίησαν εν έτη 2007. Το άλμπουμ απλά σε κυριεύει, σε μαγεύει και σε ταξιδεύει, από το πρώτο κιόλας άκουσμα. Η φαντασία και ο πειραματισμός σε όλο τους το μεγαλείο!

Οι ταλαντούχοι Paul Masvidal (πρώην Death, Master, Portal, Gordian Knot, Seaweed, νυν Aeon Spoke) και Sean Reinert (πρώην Death, Portal, Gordian Knot, Anomaly, Aghora, Clockwork, Seaweed, Sean Malone, νυν C-187, Aeon Spoke), μαζί με τους νεόφερτους Tymon Kruidenier (Exivious) και Robin Zielhorst (Exivious) (βέβαια το μπάσο στο άλμπουμ ηχογραφήθηκε για μία ακόμα φορά από τον Sean Malone), δημιούργησαν άλλο ένα άλμπουμ -κλασικό αν μη τι άλλο για το είδος- αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι μπορείς να είσαι προοδευτικός όσο δεν πάει, ακόμα και με μικρές σε διάρκεια συνθέσεις, γεμάτες όμως ουσία και όχι φλυαρία! Οι ικανότητές τους είναι απίστευτες, σε σημείο που μπάντες όπως οι Opeth, Meshuggah και προσφάτως οι Dream Theater δεν αντιστάθηκαν στο ενδεχόμενο μιας από κοινού περιοδείας. Όλοι αυτοί κάτι γνώριζαν και επέλεξαν τους Cynic ως το main support σχήμα στις πρόσφατες περιοδείες τους, δε νομίζετε; Ανακαλύψτέ το και εσείς το βράδυ της Κυριακής 5 Ιουλίου στο An Club!



Στο πλευρό τους αυτή τη φορά θα είναι οι Ιταλοί Sadist, άλλο ένα σχήμα που γνωρίζει απ' έξω και ανακατωτά την τέχνη του progressive extreme metal, κάτι που έχει αποδείξει περίτρανα πολλές φορές με δισκάρες όπως τα "Above The Light", "Tribe" καθώς και το πιο πρόσφατο ομώνυμο "Sadist" (στον ήχο τους μπορεί να διακρίνει κανείς και στοιχεία / επιρροές από ανατολίτικους ρυθμούς) και που επισκέπτεται για πρώτη φορά τη χώρα μας. Πρόκειται ίσως για το κορυφαίο progressive extreme metal σχήμα της Ιταλίας (στο ξεκίνημά τους είχαν στις τάξεις τους τον Peso, πρώην ντράμμερ των συμπατριωτών τους Necrodeath) που όπως κάθε προοδευτικός άνθρωπος, έτσι και αυτοί αφήνουν την φαντασία τους να καλπάζει και να τους καθοδηγεί, με γνώμονα πάντα την ποιότητα και την τελειότητα, μη γνωρίζοντας όρια και φραγμούς.

Τέλος την μοναδική αυτή συναυλία - σεμινάριο ταυτόχρονα για κιθαρίστες / μπασίστες / ντράμμερς, θα ανοίξουν οι Θεσσαλονικείς Rex Mundi, που και αυτοί φυσικά κινούνται στο χώρο του progressive metal. Συμπέρασμα, πρόκειται για μια βραδιά γεμάτη προοδευτικούς ήχους για προοδευτικούς ανθρώπους με εξασκημένα αυτιά!

Cynic (U.S.A.) + Sadist (Italy) + Rex Mundi (Greece)
Κυριακή 5 Ιουλίου 2009 - An Club

Ώρα έναρξης: 20:30
Τιμή εισιτηρίου: 27 Ευρώ
Σημεία προπώλησης: Ticket House - Ticketpro.gr - Rock City

Δελτίο Τύπου
  • SHARE
  • TWEET