Οι Cirith Ungol headliners στο Up The Hammers Festival XII

Στην δημοσιότητα η πλήρης σύνθεση του διημέρου

14/11/2016 @ 13:46

Ένα όνειρο ετών για τους λάτρεις του underground heavy metal στην χώρα μας φαίνεται πως επιτέλους θα πραγματοποιηθεί, καθώς οι Cirith Ungol θα είναι headliners στο Up The Hammers Festival XII.

Οι επανενωμένοι Αμερικανοί doom/epic heavy metallers, θα κλείσουν τις εμφανίσεις του διημέρου το Σάββατο 27 Μαΐου 2017, ενώ επικεφαλής την προηγούμενη ημέρα θα είναι ο Ross The Boss με προσωπική του μπάντα, σε ένα σετ γεμάτο με τραγούδια των Manowar.

Η είδηση έγινε γνωστή από τα χείλη του ντράμμερ Robert Graven, ο οποίος σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του ανέφερε τα εξής: «Kρατάω στα χέρια μου αυτή τη σημαία (την ελληνική) για ερχόμαστε Ελλάδα. Στο λίκνο του πολιτισμού».

Παράλληλα, οριστικοποιήθηκε η πλήρης σύνθεση του φεστιβάλ, με την προσθήκη των Καλιφορνέζων Night Demon, των δικών μας InnerWish, των βετεράνων Αμερικανών Thrust, των Ιταλών Holy Martyr, και των «νέων» Monasterium και Blizzen, από την Πολωνία και την Γερμανία αντίστοιχα.

Οι Cirith Ungol επανήλθαν στα συναυλιακά δρώμενα μετά από 25 χρόνια, με την εμφάνισή τους στο φεστιβάλ Frost And Fire, το οποίο έλαβε χώρα στις 8 Οκτωβρίου στην ιδιαίτερη πατρίδα τους, Ventura της California, και θα περάσουν για πρώτη φορά τον Ατλαντικό τον Απρίλιο, για να εμφανιστούν στο Keep It True Festival.

Τον τραγουδιστή Tim Baker και τον Robert Graven στα τύμπανα πλαισιώνουν ο κιθαρίστας της περιόδου "Paradise Lost", Jim Barraza, o κιθαρίστας Greg Lindstrom που συμμετείχε στο ντεμπούτο "Frost And Fire" και ο μπασίστας των Night Demon, Jarvis Leatherby.

To δωδέκατο Up The Hammers Festival πρόκειται να πραγματοποιηθεί το διήμερο 26 και 27 Μαΐου στο Κύτταρο Live Club. Τα εισιτήρια διημέρου διατίθενται αυτή την στιγμή προς 60 Ευρώ, ενώ δεν έχει ανακοινωθεί εάν θα κυκλοφορήσουν και μεμονωμένα για κάθε ημέρα, όπως είχε συμβεί τις προηγούμενες χρονιές.

Η πλήρης σύνθεση του φεστιβάλ έχει ως εξής:

Cirith Ungol (Η.Π.Α.)
Ross The Boss - Manowar Show (Η.Π.Α.)
Tyrant (Η.Π.Α.)
Attacker (Η.Π.Α.)
InnerWish (Ελλάδα)
Mythra (Αγγλία)
Thrust (Η.Π.Α.)
Night Demon (Η.Π.Α.)
Holy Martyr (Ιταλία)
Diviner (Ελλάδα)
Blizzen (Γερμανία)
Resistance (Η.Π.Α.)
Lord Vigo (Γερμανία)
Monasterium (Πολωνία)

  • SHARE
  • TWEET