B.B. King: Στα σκαριά δύο ταινίες για τον Βασιλιά των Blues

Ο όμιλος που διαχειρίζεται τα πνευματικά δικαιώματα του King ξεδιάλυνε την σύγχιση που έχει προκληθεί

27/10/2020 @ 12:10

To B.B. King Estate, ο όμιλος που διαχειρίζεται τα δικαιώματα του θρυλικού blues μουσικού, ξεδιάλυνε την σύγχιση που προκλήθηκε έπειτα από την ανακοίνωση του ηθοποιού Wendell Pierce (Τhe Wire, Selma) πως θα αναπαραστήσει τον μουσικό σε επερχόμενη ταινία.

Συγκεκριμένα, ο Pierce πριν λίγο καιρό αποκάλυψε τον νέο του ρόλο, αλλά έπειτα από παράκληση της πλευράς του King, ξεκαθάρισε πως η ταινία δεν θα είναι μια κλασικού τύπου βιογραφία.

Θα πρωταγωνιστήσει στην ταινία "The Thrill Is On" που επικεντρώνεται στην φιλία του King με τον ντράμερ Michael Zanetis. O Pierce σύγκρινε την ταινία με την κλασική "Round Midnight" (1968) του σκηνοθέτη Bertrand Tavernier.

Επιπρόσθετα, ο Vassal Benford, επικεφαλής του King Estate, σε δηλώσεις του στο Variety πως ετοιμάζεται και μια βιογραφία για τον King από πλευράς τους, της οποίας οι προεργασίες θα ξεκινήσουν το 2021.

«Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε πως η ταινία που ανακοινώθηκε από τον Pierce δεν είναι βιογραφία, ενώ μιας και στην δική μας βιογραφία εμπλέκονται μερικά σημαντικά ονόματα, θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε  κάθε πιθανή σύγχιση όσον αφορά την φύση του εκάστοτε project.

Το ένα είναι ένα βιογραφικό δράμα, και το άλλο επίσημη βιογραφία του B.B. King που βρίσκει σύμφωνη την οικογένεια του μουσικού και αποτελεί μέρος της διαφύλαξης της κληρονομιάς του».

Δείτε επίσης:

«10»: Τα καλύτερα άλμπουμ του B.B. King

«10»: Τα Blues άλμπουμ που δημιούργησαν το rock

Οι 25 καλύτεροι δίσκοι συνεργασίας όλων των εποχών

Το δάκρυ των ουρανών

H μουσική κοινότητα αποχαιρετά τον B.B. King

  • SHARE
  • TWEET