Από ποιά «πρώην doom metal» μπάντα εμπνεύστηκε ο Jack Bruce των Cream για τον νέο του δίσκο;

Πρώτο προσωπικό album μετά από μια δεκαετία για τον θρυλικό μουσικό

31/03/2014 @ 19:54
Χωρίς φυσικά να αποστρέφεται το blues παρελθόν του, ο θρυλικός μπασίστας, τραγουδιστής και συνθέτης των τεράστιων Cream, Jack Bruce, δήλωσε πως άντλησε έμπνευση για το νέο του προσωπικό δίσκο, "Silver Rails", από το "The Bees Made Honey In The Lion's Skull" των Earth.

Οι Αμερικανοί ξεκίνησαν την καριέρα τους από το Seattle το 1990 ως drone / doom metal μπάντα, εξελίσσοντας στα τελευταία τους άλμπουμ το ύφος τους σε πειραματικό post rock.

Μεταξύ άλλων, ο Bruce ανέφερε στην Great Falls Tribune τα εξής:

«Είχα την τύχη να βρεθώ κοντά σε σπουδαίους ανθρώπους που με δίδαξαν για τα blues. Γνώρισα ανθρώπους όπως ο Phil Davis και ο Eric Clapton, o Eric δεν είναι μόνο ένας πολύ καλός εκτελεστής, είναι επίσης ένας σπουδαίος μουσικολόγος. Ο πρώτος μου drummer ήταν o Charlie Watts.

Τα blues είναι μέρος του εαυτού μου, κάτι που μπορεί να βρεθεί οπουδήποτε στον κόσμο. Το κίνητρο για το άλμπουμ προέκυψε όταν ένας από τους γιους μου έπαιξε ένα άλμπουμ των Earth. Αυτό ήταν που με έφερε προς αυτή την κατεύθυνση.

Δεν είχα πραγματικά σχέδια για να κάνω ένα στούντιο άλμπουμ. Γίνεται όλο και πιο δύσκολο αυτές τις μέρες. Αλλά άρχισα να γράφω και τα τραγούδια ήρθαν τόσο εύκολα.

Το "Silver Rails" είναι το πρώτο προσωπικό άλμπουμ του Jack Bruce εδώ και μια περίπου δεκαετία, ηχογραφήθηκε στα Abbey Road Studios και κυκλοφορεί αυτές τις μέρες από την Esoteric Records.

Δείτε το trailer του άλμπουμ εδώ.
  • SHARE
  • TWEET