Απεβίωσε ο συνιδιοκτήτης της Century Media, Oliver Withoft

Ήταν για πάνω από 25 χρόνια μαζί με τον Robert Kampf το αφεντικό της εταιρίας

22/01/2014 @ 10:46
Έφυγε προχθές από τη ζωή σε ηλικία μόλις 49 ετών ο συνιδιοκτήτης της δισκογραφικής εταιρίας Century Media, Oliver Withoft, χτυπημένος από μια σοβαρή ασθένεια που τον είχε αναγκάσει να απέχει πλήρως το τελευταίο διάστημα από τα καθήκοντά του.

Το δυσάρεστο γεγονός επιβεβαίωσε σε φίλους η χήρα του Withöft, Judith, με τα εξής λόγια:

«Όπως θα ξέρετε, ο Oliver ήταν ένα πολύ ιδιαίτερο άτομο που επηρέασε τις ζωές πολλών ανθρώπων με θετικό και ιδιαίτερο τρόπο. Αυτή είναι μια τεράστια απώλεια για όλους όσους τον γνώριζαν και θα χρειαστούμε κάποιο διάστημα για να θρηνήσουμε την απώλεια ενός τόσο σπουδαίου ατόμου. Θα μας λείψει πάρα πολύ.»

Η Century Media ιδρύθηκε το 1988 από τον Robert Kampf, ο οποίος μοιράστηκε τα ηνία με τον Withöft ενάμισι χρόνο αργότερα. Οι δυο τους ανέδειξαν την εταιρία σε ηγετική δύναμη στο χώρο της σκληρής μουσικής.

Μερικά από τα συγκροτήματα που συνέδεσαν την πορεία τους με την Century Media είναι τα εξής: Tiamat, Sentenced,The Gathering, Unleashed, Samael, Shadows Fall, Moonspell, Strapping Young Lad, Rotting Christ, God Forbid, Old Man's Child, Jag Panzer και Poisonblack.

Επιτυχημένη συνεργασία με την εταιρία μέχρι και σήμερα απολαμβάνουν τα εξής συγκροτήματα: Paradise Lost, Iced Earth, Lacuna Coil, Firewind, Orphaned Land, Nevermore, Dark Tranquillity, Arch Enemy, Turisas, The Haunted, 3 Inches of Blood, Asphyx, Napalm Death, Heaven Shall Burn, Morgoth και Grave.

Στο δυναμικό της Century Media ανήκουν ακόμη μεταξύ άλλων οι Queensrÿche, In Flames, Adrenaline Mob, Voivod, Alpha Tiger και Kill Devil Hill.
  • SHARE
  • TWEET