Απεβίωσε ο drummer των Stooges, Scott Asheton

Ήταν μαζί με τον Iggy Pop τα μοναδικά σταθερά μέλη του συγκροτήματος

17/03/2014 @ 10:16
Απεβίωσε το περασμένο Σάββατο σε ηλικία 64 ετών ο ο drummer των Stooges, Scott Asheton. Μαζί με τον Iggy Pop, ήταν τα μοναδικά σταθερά μέλη του συγκροτήματος από την ίδρυσή του εν έτει 1967.

Έχοντας στις τάξεις τους τον αδελφό του Scott, Ron Asheton, στην κιθάρα και τον Dave Alexander στο μπάσο, οι Stooges κυκλοφόρησαν τα κλασικά "The Stooges" (1969) και "Fun House" (1970). Το 1973 με τον Ron Asheton στο μπάσο και τον James Williamson στη κιθάρα κυκλοφόρησαν το επίσης κλασικό "Raw Power", για να διαλυθούν έναν χρόνο αργότερα.

To θρυλικό συγκρότημα επανασυστάθηκε το 2003 από τον Iggy Pop και τους αδελφούς Asheton (ο Ron έφυγε από τη ζωή το 2009), έχοντας κυκλοφορήσει το 2007 το "The Weirdness" και πριν από έναν περίπου χρόνο το "Ready To Die".

Ο Asheton δεν συμμετείχε τα τελευταία χρόνια στις συναυλιακές υποχρεώσεις των Stooges, καθώς μετά από την εμφάνισή τους στο Hellfest το 2011 και ενώ βρισκόταν εν πτήσει προς την Αγγλία, κινδύνευσε να χάσει τη ζωή του.

Εκτός από την καριέρα του με τους Stooges, o Asheton συμμετείχε ακόμη στους Sonic's Rendezvous Band (μαζί με τον κιθαρίστα των MC5, Fred 'Sonic' Smith) και σε τέσσερις δίσκους του Sonny Vincent.

Τη δυσάρεστη είδηση αποκάλυψε πριν από μερικές ώρες στην επίσημη σελίδα του στο facebook ο Iggy Pop αναφέροντας τα εξής:

«Ο αγαπημένος μου φίλος Scott Asheton απεβίωσε χθες το βράδυ. Ο Scott ήταν ένας μεγάλος καλλιτέχνης, δεν έχω ακούσει ποτέ κανέναν να παίξει τα τύμπανα με περισσότερο νόημα από ό, τι Scott Asheton. Ήταν σαν αδερφός μου. Αυτός και ο Ron έχουν αφήσει μια τεράστια κληρονομιά για τον κόσμο. Οι Asheton ήταν πάντοτε και συνεχίζουν να είναι μια δεύτερη οικογένεια για μένα. Οι σκέψεις μου είναι με την αδελφή του, Kathy, την σύζυγό του, Liz και την κόρη του Leanna, η οποία ήταν το φως της ζωής του.»

Ο χαμός του Asheton προέκυψε λίγες μόλις ημέρες αφότου γνωστοποιήθηκε πως οι Stooges ετοιμάζουν νέο δίσκο χωρίς την συνεισφορά του Iggy Pop.
  • SHARE
  • TWEET