Angus Young: «Ποτέ δε με θεώρησα ιδιαίτερο κιθαρίστα»

02/09/2011 @ 11:55
O Angus Young ποτέ δε θεώρησε τον εαυτό του μεγάλο κιθαρίστα, αντίθετα με τον Eddie Van Halen, τον οποίο θεωρεί ισάξιο του Jimi Hendrix.

Ο Αυστραλός κιθαρίστας συμμετείχε με ένα άρθρο του σε μία ειδική έκδοση ενός βιβλίου σχετικά με τον Eddie Van Halen και του έπλεξε το εγκώμιο.

«Η πρώτη μου επαφή με τον Eddie ήταν περίπου το 1979, όταν τον είδα να παίζει το solo του "Eruption" και έμεινα εντυπωσιασμένος».

«Συναντηθήκαμε λίγο αργότερα, στο φεστιβάλ Monsters of Rock της Αγγλίας. Ήταν μεγάλη έκπληξη για μένα να τον ακούω να λέει πως του αρέσει ο τρόπος που παίζω, γιατί ποτέ δε με θεωρούσα ιδιαίτερο κιθαρίστα».

«Ο Eddie έκανε πολλούς να θέλουν να του μοιάσουν» συνεχίζει ο Young. «Όπως ακριβώς συνέβη με τον Hendrix, ξαφνικά ο κόσμος περίμενε να αγοράσει τις κιθάρες με τις οποίες έπαιζε και να αντιγράψει το παίξιμο του. Άλλαξε εντελώς τους κανόνες με την προσέγγισή του».

«Όταν πρωτοάκουσα τον Jimi Hendrix το μόνο που σκεφτόμουν ήταν "από πού προέκυψε αυτός;". Ειλικρινά, νομίζω συνέβη το ίδιο και με τον Eddie. Όταν ανέβαινε στη σκηνή, όλοι οι κιθαρίστες που ήξερα φώναζαν "πρέπει να ακούσετε αυτόν τον τύπο!"».

Παράλληλα, σε δηλώσεις του ο Angus Young αποκάλυψε πως οι ΑC/DC ετοιμάζουν ήδη τη νέα τους παγκόσμια περιοδεία, η οποία εύχεται να ξεπεράσει την τελευταία. «Αυτή τη στιγμή σκεφτόμαστε "πώς μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι από την περιοδεία για το "Black Ice";", αλλά θα τα καταφέρουμε».
  • SHARE
  • TWEET