Ανακοίνωση για τις εμφανίσεις των Orange Goblin και των Amenra στην Ελλάδα

08/06/2012 @ 11:44
Οι Catch The Soap Productions, Alive Art Performances και Lovelight Productions παρουσιάζουν τους Orange Goblin.

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου @ An Club, Αθήνα link
Παρασκευή 5 Οκτωβρίου @ Stage Live, Λάρισα
Σάββατο 6 Οκτωβρίου @ Eightball Club, Θεσσαλονίκη

Opening acts: TBA

Είσοδος-Αθήνα:
15 ευρώ (30 εισιτήρια διαθέσιμα μέχρι τη 1η Ιουλίου μέσω eventbrite
18 ευρώ (100 εισιτήρια διαθέσιμα από 15 Ιουνίου στο Tickethouse)
22 ευρώ (υπόλοιπο προπώλησης/ταμείο)

Σημεία προπώλησης:
Tickethouse (Πανεπιστημίου 42-εντος στοάς, Αθήνα) | Rhythm Records (Μπενάκη 74, Εξάρχεια)
orangegoblin-ath2012.eventbrite.com

Είσοδος-Λάρισα:
15 ευρώ (50 εισιτήρια διαθέσιμα από 15 Ιουνίου μέχρι 1 Αυγούστου)
18 ευρώ (προπώληση από 1η Αυγούστου)
22 ευρώ (ταμείο)

Σημεία προπώλησης:
Παπασωτηρίου (Παναστασίου 57) | Rock Music Store (Κοραή 34)

Είσοδος-Θεσσαλονίκη:
15 ευρώ (30 εισιτήρια διαθέσιμα μέχρι τη 1η Ιουλίου μέσω eventbrite)
18 ευρώ (100 εισιτήρια διαθέσιμα από 5 Ιουνίου)
22 ευρώ (υπόλοιπο προπώλησης/ταμείο)

Σημεία προπώλησης:
Tickethouse (Μητροπολεως 102, Κέντρο) | Λωτος (Σκρα 7, Κέντρο)
orangegoblin2012-thess.eventbrite.com

Από τους heavy metal/hard rock δυναμίτες του "Time Travelling Blues" μέχρι την stoner/space rock αποθέωση του "The Big Black", οι εκπληκτικοί Orange Goblin στα πάνω από 15 χρόνια παρουσίας τους μπορούν να υπερηφανεύονται για μια πορεία απόλυτης μουσικής συνέπειας αλλά και υποδειγματικού rock & roll attitude. Στις 4, 5 και 6 Οκτωβρίου η απόλυτη stoner metal μπάντα από την Γηραιά Αλβιόνα θα αλωνίσει την Ελλάδα για τρεις εκρηκτικές εμφανίσεις σε Αθήνα, Λάρισα και Θεσσαλονίκη.

Σχηματίστηκαν το 1995, όταν μια ποτισμένη στο αλκοόλ τετράδα αποφασίζει να δημιουργήσει μια heavy metal μπάντα. Φορτώνουν στο όχημά τους κιθάρες και δυνατούς ενισχυτές και από τότε αλωνίζουν τις doom/stoner ερήμους του metal στερεώματος, μεταδίδοντας το rock ευαγγέλιο τους σε όλη την Ευρώπη και Αμερική, βάζοντας παράλληλα την υπογραφή τους σε μερικές από τις σημαντικότερες στιγμές του stoner metal ήχου.

Πιστοί στο heavy metal πνεύμα των Black Sabbath, θα αποτελέσουν -πλάι στους Alabama Thunderpussy, τους Monster Magnet και τις άλλες πελώριες μπάντες του stoner ήχου των 90s- τους πρωτοστάτες της αναθεώρησης του heavy metal ήχου που σημάδεψε και εμπνέει μέχρι σήμερα γενιές metal μουσικών και οπαδών. Με έναν ήχο στιβαρό κι αναγνωρίσιμο, μπολιάζοντάς τον όμως στην πορεία είτε με punk ("Coup De Grace") είτε με groovy στοιχεία ("Time Travelling Blues"), οι Orange Goblin αποτελούν λαμπρό παράδειγμα heavy metal ειλικρίνειας αλλά και αυθεντικής rock ενέργειας - μια ενέργεια που μεταδίδουν αβίαστα μετατρέποντας κάθε τους ζωντανή εμφάνιση σε ξεσαλωτικό rock & roll party.

Με έναν νέο δίσκο-οδοστρωτήρα στα μπαγκάζια τους, με το αλκοόλ να ρέει ακατάπαυστα στις φλέβες τους και με την όρεξη τους για party μεγαλύτερη από ποτέ, οι Βρετανοί stoner θρύλοι επιστρέφουν στην Ελλάδα για τρεις ισοπεδωτικές εμφανίσεις.

Links:
www.orange-goblin.com | Orange Goblin @ facebook
www.ctsprods.com | Lovelight Productions @ facebook | Alive Art Performances @ facebook
www.anclub.gr | www.eightballclub.gr | Stage Live @ facebook


Η Catch The Soap Productions παρουσιάζει τους Amenra.
Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου @ An Club
Opening act: Syndrome
facebook event

Amenra

Είσοδος:
15 ευρώ (30 εισιτήρια διαθέσιμα μέχρι τη 1η Ιουλίου μέσω eventbrite)
18 ευρώ (100 εισιτήρια διαθέσιμα από 15 Ιουνίου στο Tickethouse)
22 ευρώ (υπόλοιπο προπώλησης/ταμείο)

Πόρτες: 21.00

Σημεία προπώλησης:
Tickethouse (Πανεπιστημίου 42-εντος στοάς, Αθήνα) | Rhythm Records (Μπενάκη 74, Εξάρχεια)
amenra-ath2012.eventbrite.com

Εκκωφαντικός θόρυβος και μυσταγωγική ησυχία, βαθύ σκοτάδι και δυνατό φως, μαρτύριο και λύτρωση: οι AmenRa παλινδρομούν με άνεση ανάμεσα στις ακραίες συναισθηματικές καταστάσεις, χρησιμοποιώντας την αισθητική αντίθεση για χάριν της απόλυτης μουσικής κάθαρσης. Η CTS Productions δίνει την ευκαιρία στο Αθηναϊκό κοινό να βιώσει την ανεπανάληπτη, εσωτερική εμπειρία των ζωντανών τους εμφανίσεων, στην μοναδική τους οπτικοακουστική συναυλία στη σκηνή του An Club στις 22 Σεπτεμβρίου.

Ξεκινώντας στο μακρινό 1999 με τον Colin (φωνητικά) Mathieu (κιθάρα) και Kristof (μπάσσο) σαν βασικό πυρήνα, οι AmenRa εξέφρασαν άμεσα -και με απόλυτη συνείδηση του καλλιτεχνικού τους οράματος- την αδιάλλακτη μουσική πρόθεσή τους: την εξερεύνηση ενός ήχου βαθιά προσωπικού όσο και σκληροπυρηνικού, άκρως επιθετικού αλλά και ουσιαστικά ατμοσφαιρικού, στους απόηχους των πρώιμων Cult Of Luna και Neurosis.

Με τις πρώτες τους κυκλοφορίες να έρχονται στο φως (φέροντας την χαρακτηριστική Mass σφραγίδα) και με μια σειρά από θρυλικές εμφανίσεις σε σχολαστικά επιλεγμένα μέρη (όπως σπήλαια, δάση και εγκαταλελειμμένες εκκλησίες), οι AmenRa φανερώνουν σιγά σιγά ένα συνεκτικό και ολοκληρωτικό concept που τραβά τα βλέμματα και τον σεβασμό του ανυποψίαστου ευρωπαϊκού κοινού αλλά και των πρωταγωνιστών της ευρύτερης σκηνής. Μια ταυτότητα που θα τους προσφέρει συνεργασίες με μοναδικούς καλλιτέχνες (Dwid Hellion, Billy Anderson) αλλά και τον βαθύ σεβασμό του Scott Kelly και των ίδιων των Neurosis.

Η βλοσυρή μονολιθική διάσταση του ήχου τους αλλά και η μεγάλη έμφαση στις φρενήρεις και σαρωτικές εμφανίσεις/εμπειρίες, θα τους αναδείξει αμέσως στο σπουδαιότερο όνομα του ευρύτερου post-hardcore/metal χώρου. Τρία χρόνια μετά το μνημειώδες live τους επί ελληνικού εδάφους, με έναν ακόμη συγκλονιστικό δίσκο στα σκαριά από την Neurot Recordings και με τη συνοδεία των εκπληκτικών Syndrome (η ambient/drone πλευρά από τα μουσικά alter ego τους, μέρος της μυστηριώδους Church of Ra), οι σημαντικότεροι εκπρόσωποι του ατμοσφαιρικού sludge επιστρέφουν στις 22 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα για ένα ισοπεδωτικό όσο και εξαγνιστικό live.

Links
amenra-official.tumblr.com | Church Of Ra @ facebook | Syndrome @ facebook
www.ctsprods.com | www.anclub.grΔελτίο Τύπου
  • SHARE
  • TWEET