Νεκρός ο Alan Vega των εμβληματικών Suicide

Ο Vega έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών

17/07/2016 @ 08:57

Ο Alan Vega έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών, όπως έγινε γνωστό από τον πρώην τραγουδιστή των Black Flag, Henry Rolins, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του.

Ο τραγουδιστής της εμβληματικής proto-punk μπάντας των Suicide πέθανε μέσα στον ύπνο του. Ο Rolins θα αφιερώσει το επερχόμενο show του για το KCRW στην μνήμη του.

Οι Suicide ήταν ένα ντουέτο ηλεκτρονικής μουσικής αποτελούμενο από τον Alan Vega στη φωνή και τον Martin Rev στα μουσικά όργανα. Χρησιμοποιούσαν synth και πρώιμα drum machines. Οι αρχικές τους συναυλιακές εμφανίσεις ήταν πολύ βίαιες και πολύ συχνά κατέληγαν και σε σωματική βία.

Ήταν από τα πρώτα συγκροτήματα που χρησιμοποίησαν τον όρο punk music, σε μια διαφήμιση για συναυλία τους το 1970. Αν και δεν έκαναν ποτέ μεγάλη επιτυχία στο ευρύ κοινό, θεωρούνται πια από τους πιο επιδραστικούς καλλιτέχνες της εποχής τους.

Ο Henry Rolins έγραψε, μεταξύ άλλων, για τον Vega: «Ο Alan δεν ήταν απλά ανεξάντλητα δημιουργικός, γράφοντας μουσική και ζωγραφίζοντας μέχρι το τέλος. Ήταν, επίσης, τρομαχτικά μοναδικός και ιδιαίτερος. Μαζί με τον Martin Rev, στις αρχές των '70s, σχημάτισαν την πειραματική μπάντα δύο ατόμων, γνωστή ως Suicide. Σχεδόν αμέσως, η απίστευτη μουσική τους που δεν επιδέχεται κατηγοριοποίηση τα έβαλε με κάθε γνωστή φόρμα. Οι επιθετικές live εμφανίσεις τους, έτη φωτός πριν το punk rock, είναι πια μέρος του θρύλου τους. Ο πρώτος, ομώνυμος δίσκος τους είναι ένα από τα πιο δύσκολα και αξιοσημείωτα κατορθώματα της αμερικάνικης μουσικής.»

Διαβάστε για τους Suicide στο άρθρο-αφιέρωμα του Rocking.gr στο no wave.

  • SHARE
  • TWEET