French 79 @ Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, 15/05/23

Όμορφες εκπλήξεις σε όμορφες συγκυρίες

19/05/2023 @ 08:50

Αυτό ακριβώς συνέβη με την ανακοίνωση της συναυλίας του French 79.

Πέρσυ μας εντυπωσίασε με την εμφάνισή του στο Plisskën Festival στην Τεχνόπολη, κερδίζοντας με το σπαθί του και πολλούς νέους fans, οπότε η επόμενη, headline συναυλία του στη χώρα μας, ήταν θέμα χρόνου. Ευχάριστη έκπληξη, λοιπόν, ο εξαιρετικής αισθητικής και ακουστικής χώρος του Δημοτικού Θεάτρου του Πειραιά που φιλοξένησε τη συναυλία και υπέροχη συγκυρία, το γεγονός του να είμαστε ο πρώτος σταθμός της περιοδείας για το τρίτο του άλμπουμ με τίτλο "Teenagers", που κυκλοφόρησε μόλις λίγες ημέρες πριν.

French 79

Κι έτσι μαγικά όπως ανοίγει ο καινούριος δίσκος, έτσι ακριβώς ξεκίνησε και το ταξίδι μας γύρω στις 21:30 της περασμένης Δευτέρας, με το ορχηστρικό "One For Wendy" που καρφώνεται στο μυαλό σου απ’ την πρώτη ακρόαση. Ακολούθησαν πολλές best-of στιγμές από το back catalogue του Γάλλου Simon Henner. Το πιο αναγνωρίσιμό του, "Betweens The Buttons" ήρθε σχετικά νωρίς στο main set, ακριβώς τη στιγμή που έπρεπε για να μας απογειώσει, λίγο αργότερα και το συγκινητικό "Hometown" που δε μπορούσε με τίποτα να απουσιάζει. Αλλά φυσικά και μια χορταστική δόση από το "Teenagers", με κορυφαία αυτή του "FOIX", που έβαλε φωτιά στο… dancefloor! Όλα δεμένα και μιξαρισμένα άρτια μεταξύ τους, σε ροή και λογική ενός dj set, παρόλο που το μεγαλύτερο μέρος του ηχητικού αποτελέσματος, παιζόταν ζωντανά. Είτε με τη χρήση των synthesizers και τις αμέτρητων μουσικών στρώσεων από λούπες, είτε ακόμα και με τα τύμπανα που χρησιμοποίησε σε αρκετές, εντυπωσιακές στιγμές του act.

French 79

Οι φωτισμοί και κυρίως η led "πλάτη" του σκηνικού, στο σχήμα και τα εναλασσόμενα χρώματα της σημαίας που είναι και το σήμα κατατεθέν του, πλαισίωνε άψογα την εμπειρία και της έδινε τον κινηματογραφικό τόνο που έτσι κι αλλιώς χαρακτηρίζει τη μουσική του French 79.

French 79

Το θέατρο, εντυπωσιακά γεμάτο και ήδη απ’ τη μέση του δεύτερου κομματιού ο κόσμος ξεκίνησε δειλά-δειλά να λικνίζεται από τις θέσεις του, ώσπου λίγα λεπτά μετά, και με προτροπή του ίδιου του καλλιτέχνη, όλοι ανεξαιρέτως, βρέθηκαν όρθιοι να χορεύουν μετατρέποντας το θέατρο σε… club! Μια σπάνια και όμορφη εικόνα, παρόμοια αυτής που ζήσαμε και στο πρόσφατο live των Kruder & Dorfmeister.

French 79

O French 79 μπορεί να μην έχει κατακτήσει (ακόμα τουλάχιστον) τη δημοφιλία που του αξίζει, καταφέρνει όμως σε κάθε του ζωντανή εμφάνιση να παρουσιάσει το υλικό του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να επικοινωνεί πραγματικά με το κοινό αφήνοντας μόνο καλές εντυπώσεις και χτίζοντας μια ουσιαστική σχέση με αυτό. Έτσι ακριβώς συνέβη και το βράδυ της Δευτέρας, αφήνοντάς μας 1,5 ώρα περίπου μετά, ηλεκτρισμένους, πλήρεις και χαμογελαστούς!

French 79

Αξίζουν εύσημα για ακόμα μια φορά και στη διοργάνωση του Plisskën, που επιμένει να στηρίζει με τον καλύτερο τρόπο την αφρόκρεμα της ανεξάρτητης indie αλλά και ηλεκτρονικής σκηνή της εποχής.

Ανυπομονούμε για τα επόμενα!

Κείμενο: Θανάσης Καρανίκας

  • SHARE
  • TWEET