Archive @ Principal Club Theater, 14/09/19

Θριαμβευτική εμφάνιση για άλλη μια φορά από τους Archive

Από τον Γιάννη Βόλκα, 16/09/2019 @ 13:06

Οι Archive εδώ και χρόνια αποτελούν μια από τις αγαπημένες μπάντες του ελληνικού κοινού. Ανέκαθεν οι ζωντανές εμφανίσεις του κρίνονταν επιτυχείς τόσο από πλευράς προσέλευσης όσο και από πλευράς απόδοσης του συγκροτήματος. Συμπερασματικά ήταν λογικό η επετειακή περιοδεία για τα εικοσιπέντε χρόνια τους να περάσει από τη χώρα μας. Εξίσου λογικό ήταν το κοινό της Θεσσαλονίκης να κινητοποιηθεί με έντονους ρυθμούς και να γεμίσει το Principal.

Archive

Το "You Make Me Feel" από το μακρινό 1999 θα παραμείνει για πάντα ένα από τα αγαπημένα μας τραγούδια και ιδανικό εναρκτήριο λάκτισμα. Δυναμικό και γεμάτο ενέργεια, κατάλληλο ώστε να δώσει την απαραίτητη ώθηση σε μπάντα και κοινό. Εξίσου «ψαρωτική» και η συνέχεια με το "Fuck U" το μεγαλύτερο hit τους, τουλάχιστον στη χώρα μας. Ο Dave Pen αναλαμβάνει τα φωνητικά και εντυπωσιάζει για πρώτη φορά μέσα στη βραδιά τόσο με την ερμηνεία όσο και με τη σκηνική του παρουσία. Ανάλογες στιγμές θα υπάρξουν πολλές μέχρι το τέλος της εμφάνισής τους. Φυσικά το κοινό τον «βοηθά» τραγουδώντας όλους τους στίχους.

Archive

Το "Pills" επαναφέρει τη Maria Q επί σκηνής για μια συγκλονιστική ερμηνεία ενώ οι φωνές συνεχίζουν να εναλλάσονται για όλο το υπόλοιπο της βραδιάς πάντα με εξαιρετικές αποδόσεις.

Το "Controlling Crowds" έχει την τιμητική του με πέντε συνθέσεις ενώ το υπόλοιπο setlist μοιράστηκε σχετικά δίκαια ανάμεσα στις υπόλοιπες κυκλοφορίες του συγκροτήματος. Φυσικά και στον καθένα μας έλειψαν συγκεκριμένα κομμάτια αλλά στην πραγματικότητα δεν θα πρέπει κανείς να έχει παράπονο αφού η τιμιότατη εμφάνιση των Archive έφτασε αισίως στις δυο ώρες και δεκαπέντε λεπτά. Τυχεροί αυτοί που παρακολούθησαν κάποια από τις πρόσφατες συναυλίες τους στη Γαλλία οι οποίες με πρόχειρους υπολογισμούς πρέπει να έφτασαν το τρίωρο. Τυχεροί όμως και εμείς που βρισκόμασταν στο Principal αφού το συγκρότημα βρισκόταν σε τρομερή φόρμα και παρέδιδε άλλη μια αψεγάδιαστη εμφάνιση.

Archive

Τολμώντας να ξεχωρίσω ορισμένες από τις καλύτερες στιγμές μιας βραδιάς χωρίς μειονεκτήματα θα ήθελα να σταθώ στο μακροσκελές "Finding It So Hard" από το "You All Look The Same To Me", καλύτερο δίσκο των Archive κατά την προσωπική μου γνώμη αλλά και στο ανατριχιαστικό "Collapse / Collide", ίσως το καλυτερο κομμάτι του "Controlling Crowds" και ένα από τα καλύτερα της δισκογραφίας τους γενικότερα. Και τα δυο έχουν ως σημείο τομής τη μεγάλη διάρκεια, τη μαγευτική ατμόσφαιρα αλλά και την εξαιρετική ερμηνεία του εκάστοτε τραγουδιστή.

Archive

Το encore ήρθε χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία αφού το κοινό χειροκρότησε αυθόρμητα και δυνατά με αποτέλεσμα οι Archive να επιστρέψεουν γρήγορα στη σκηνή. Τo "Lights" αλλά ακόμα περισσότερο το "Again" που έκλεισε με συγκλονιστικό τρόπο τη βραδιά ήρθαν να επισφραγίσουν τη θριαμβευτική εμφάνιση των Archive, μιας μπάντας που απολαμβάνει μεγάλη επιτυχία στη χώρα μας, και όχι μόνο, αλλά φροντίζει με κάθε επίσκεψή της να αποδεικνύει ότι έχει κατακτήσει τη θέση αυτή με σκληρή δουλειά, περίσσιο κόπο και ακόμα περισσότερο ταλέντο. Συγκροτήματα που προσφέρουν τέτοιες συγκινήσεις είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτες ακόμα και κάθε χρόνο αν είναι εφικτό.

Φωτογραφίες: Γιάννης Βόλκας

SETLIST
 

You Make Me Feel
Fuck U
Pills
Bullets
Kings Of Speed
Kid Corner
Violently
System
Remains Of Nothing
Erase
Finding It So Hard
End Of Our Days
Collapse / Collide
Controlling Crowds
Dangervisit

Encore:

Lights
Again

  • SHARE
  • TWEET