Virgin Steele, Force Of Evil

Από τον Παναγιώτη Λουκά, 24/02/2004 @ 16:10
15/02/04, AN Club, Αθήνα

Στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής τους περιοδείας οι Αμερικάνοι θρύλοι του power metal Virgin Steele εμφανίστηκαν για τρίτη φορά στην χώρα μας. Το πρόγραμμα έλεγε να κάνουν μία εμφάνιση στην Θεσσαλονίκη και μια στο Ρόδον αλλά οι πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες είχαν ως αποτέλεσμα να αναβληθεί η συναυλία τους στην Θεσσαλονίκη, ενώ η μετάθεση της συναυλίας των Primal Scream για της 15/2/2004, η οποία τελικά δεν έγινε ποτέ λόγω του καιρού, οδήγησε στη μετάθεση της συναυλίας τους στο An.

Στις προηγούμενες εμφανίσεις τους οι Virgin Steele είχαν παίξει σε 800-1000 άτομα στην Αθήνα, οπότε θα περίμενε κανείς ανάλογο αριθμό ατόμων και αυτή την φορά. Φτάνοντας όμως στο Αn είδαμε ότι περίπου 200-250 άτομα είχαν συγκεντρωθεί για να τους δουν με αποτέλεσμα το club να μην γεμίσει.

Περίπου στις 20:30 το all-star group από την Δανία, οι Force Of Evil άρχισαν το set τους με το “Hell On Earth’’ και στα 75 λεπτά περίπου έπαιξαν τα περισσότερα κομμάτια του ομώνυμου ντεμπούτο τους ενώ το κερασάκι στην τούρτα ήταν οι πολύ καλές διασκευές τους σε 3 τραγούδια των Mercyful Fate (“Curse Of The Pharaohs”, “Desecration Of Souls”, “Evil”). Το group είχε πάρα πολύ καλό ήχο και την παράσταση έκλεψαν οι χαρισματικοί κιθαρίστες τους, Michael Denner / Hank Shermann, αλλά και ο τραγουδιστής τους , Martin Steene δεν έκανε το λάθος να κοπιάρει τον King Diamond, αφού τραγούδησε τα κομμάτια με το δικό του στυλ κερδίζοντας τις εντυπώσεις. Για δωράκι παίξανε ένα καινούριο κομμάτι, “ Death Comes Crawling”, κι όπως δήλωσαν σύντομα θα κυκλοφορήσουν ένα live DVD από μια εμφάνιση τους στην Στοκχόλμη.

Περίπου στις 22:00 ακούστηκε το Intro από το “And In The Red Sea” και στην συνέχεια τα “Kingdom Of The Fearless”, “Life Among The Ruins” μεταξύ άλλων ύμνων τους. Ο DeFeis με σπαστά ελληνικά ευχαριστούσε το Ελληνικό κοινό για την αφοσίωση του προς το group ενώ πριν το ακουστικό ‘‘Gates Of King’’ έκανε ένα μικρό πρόλογο, αναφέροντας ότι το 2003 έχασε αγαπημένα του πρόσωπα και το τραγούδι αυτό είναι αφιερωμένο σε όλους που υποφέρουν από απώλειες. Το group είχε πολύ κάλο ήχο και το θετικό ήταν ότι παρόλη την μικρή σκηνή του An είχαν χώρο για πλήκτρα τα οποία έπαιζε με χαρακτηριστική άνεση ο DeFeis, ενώ κάλλιστα θα μπορούσαν να είχαν προηχογραφήμενα το μέρη αυτά όπως κάνουν αλλά group. Μετά από καιρό είδαμε και guitar/bass/drum solo, όπως κιόλας κατά την διάρκεια του guitar solo έκανε την εμφάνιση του ο DeFeis με το σήμα κατατεθέν του group, το φλεγόμενο σπαθί.

Μετά από 2:30 ώρες οι Virgin Steele μας καληνύχτισαν υπό τους ήχους του “Veni, Vidi, Vici” δίνοντας την υπόσχεση ότι θα ξαναέρθουν όσο το δυνατό συντομότερο.

Ύστερα από λίγες ήμερες στην επίσημη σελίδα τους οι Virgin Steele έκαναν αναφορά στην συναυλία της Αθηνάς με τα καλύτερα λόγια για το Ελληνικό κοινό. Για άτομα που είχαν πρώτη επαφή με τους Virgin Steele ήταν μια πολύ καλή εμπειρία βλέποντας ένα group να αποδίδει τα μέγιστα παίζοντας για 2:30 ώρες όταν τα περισσότερα και νεότερα group παίζουν 1:30 στην καλύτερη περίπτωση.

Για τους φανατικούς οπαδούς του group, που έχουν παρακολουθήσει όλες τις δουλειές τους, υπήρχε μια μικρή ένσταση γιατί οι Virgin Steele δώσανε έμφαση στις νεότερες κυκλοφορίες τους αγνοώντας κλασικά τους κομμάτια όπως το “Flames Of The Power”, “Blood Of The Saints”, “Guardians Of The Flame”, “Defiance”. Μάλιστα, τα συγκεκριμένα κομμάτια τα είχαν προβάρει στο sound check προγραμματίζοντας τα ως δεύτερο encore αλλά για κάποιους λόγους αυτό ποτέ δεν έγινε.

Το set list ήταν το ακόλουθο:
01. And In The Red Sea... Intro
02. Kingdom Of The Fearless (The Destruction Of Troy)
03. Life Among The Ruins
04. The Angel Of Light
05. The Wine Of Violence
06. In Triumph Or Tragedy
07. Return Of The King
08. Blaze Of Victory
09. Dust From The Burning
10. Noble Savage
11. Wings Of Vengeance
12. By The Gods
13. Through Blood & Fire
14. Rising Unchained Intro into...
15. The Voice As Weapon
16. Invictus
17. Gate Of Kings (acoustic)
18. A Token Of My Hatred
19. Vocal Solo - Crown Of Glory Intro...
20. Emalaith
21. Through The Ring Of Fire
22. The Burning Of Rome
23. Thy Kingdom Come Intro
24. A Shadow Of Fear
25. (Piano Introduction)
26. When The Legends Die
27. Guitar Solo / Vocal Solo / Burning Sword...
28. Great Sword Of Flame
29. Drum Solo
30. Minuet In G Minor
31. I Will Come For You
Encore:
32. A Symphony Of Steele
33. "Marriage Theme" into...
34. Veni, Vidi, Vici

Παναγιώτης Λουκάς

  • SHARE
  • TWEET