Sungrazer, Brotherhood Of Sleep @ Six D.O.G.S., 11/03/12

Από τον Μανώλη Κληρονόμο, 13/03/2012 @ 14:16
Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε το live των Sungrazer πριν από μερικούς μήνες στη συναυλία των Samsara Blues Experiment, είχα ενθουσιαστεί με την ιδέα ότι θα δω ζωντανά μια από τις πιο ανερχόμενες ευρωπαϊκές stoner/psychedelic μπάντες. Γι’ αυτό πρέπει να ευχαριστήσω τη CTS, που δράττει την ευκαιρία και φέρνει στην Ελλάδα όλες αυτές τις μπάντες οι οποίες βρίσκονται ακριβώς πάνω στην καθιέρωσή τους ή και στο απόλυτο ζενίθ τους. Δεν έχει νόημα να μπω στη διαδικασία απαρίθμησης όλων αυτών των συγκροτημάτων που έχει φέρει τα τελευταία χρόνια που δραστηριοποιείται στο χώρο της διοργάνωσης συναυλιών, γιατί είναι πολλά και ήδη έχω αναφέρει δύο.

Brotherhood Of Sleep

Μπήκα στο μαγαζί ενώ είχαν ήδη ξεκινήσει να παίζουν οι πολύ αγαπημένοι μου Brotherhood Of Sleep. To περσινό τους πόνημα “Dark As Light” ήταν εξαιρετικό και η απόδοσή του live, ακόμα πιο καλή. Εξάλλου τέτοιους δίσκους που έχουν να κάνουν περισσότερο με το feeling, τους αντιλαμβάνεται κανείς καλύτερα live παρά από studio. Για άλλη μια φορά πρόσφεραν ένα πανέμορφο και λιτό show, με τις ψυχεδέλειες να προλαβαίνουν να μας ταξιδέψουν στο λίγο που πρόλαβαν να παίξουν. Καταπληκτικοί παίκτες όλοι τους αλλά όπως και να το κάνουμε ο ντράμερ τους είναι από άλλο πλανήτη. Στα γεμίσματα που έκανε, έχανα τα χέρια του. Εύκολα από τους καλύτερους ντράμερ στο είδος και δεν σηκώνω κουβέντα επ’ αυτού. Στεναχωρέθηκα που μάλλον έχασα το αγαπημένο μου “Afterlife Unearthed” αλλά με αποζημίωσαν με τα υπόλοιπα κομμάτια. Συνολικά πολύ καλή εμφάνιση και με εξαιρετικό ήχο που σίγουρα βοήθησε.

SungrazerΣτο κυρίως πιάτο της βραδιάς τώρα: Οι Sungrazer πρέπει να είναι αυτή τη στιγμή ίσως το πιο καυτό stoner όνομα στην Ευρώπη με δυο εξαιρετικούς δίσκους, οι οποίοι αμφότεροι διακατέχονται από μία σπάνια feelgood διάθεση που κατευνάζει και χαλαρώνει. Ακριβώς αυτό βγάζουν και ακόμα περισσότερο live, αν και δεν μπορώ να πω ότι εκπλήσσομαι ιδιαίτερα. Από την ώρα που ανέβηκαν στο σανίδι μέχρι και 100 λεπτά αργότερα όταν και αποχώρησαν, δεν σταμάτησαν να μας κάνουν να περνάμε καλά και να χαμογελάμε είτε με τον ανεπιτήδευτο χαβαλέ που έβγαζαν ανάμεσα στα κομμάτια τους είτε με την ανεπιτήδευτα γλυκιά, ανεβαστική και ευχάριστη μουσική τους. Την αρχή έκαναν με τα υπνωτιστικά “If”  και “Somo” από το ομώνυμο ντεμπούτο τους. Αυτή είναι ίσως και η μοναδική μου ένσταση, αφού περίμενα να κάνουν μπάσιμο με κανένα πιο δυναμικό κομμάτι, οπότε έπρεπε να περάσουν μερικά λεπτά για να πάρω μπρος και να ξεκινήσω το χορό. Το οργανικό “Octo” ήταν που σηματοδότησε την έναρξη του χορού αλλά και ενός εκπληκτικού μπαράζ μαγείας από τον περσινό δίσκο τους “Mirador”, αφού τα “Sea” (που μάλλον είναι και το αγαπημένο μου κομμάτι από Sungrazer), “Wild Goose” και “Goldstrike” απόδοθηκαν πανέμορφα και μας έκαναν να ιδρώσουμε. Στη συνέχεια έπαιξαν ένα ακυκλοφόρητο κομμάτι ονόματι “Dopo” το οποίο ήταν αρκετά καλό και συνέχισαν με τα μελωποιημένα «τριπάκια» “Behind” και “Mirador”. Ο κόσμος ζητούσε επιτακτικά τα “Zero Zero” και “Common Believer” από το ντεμπούτο και οι Ολλανδοί φυσικά δεν μας χάλασαν το χατίρι. Ειδικά στο τελευταίο έγινε ένας μικρός χαμός, απόλυτα δικαιολογημένα βέβαια, αφού πρέπει να είναι και το πιο «γκαζάτο» κομμάτι τους.

SungrazerΚάπου εδώ αποχώρησαν για μερικά λεπτά για να επιστρέψουν λίγο αργότερα και να μας αποτελειώσουν με το “34 & more” και ακόμα περισσότερο με το φανταστικό “Mountain Dusk” και εν μέσω τρελαμένου fuzz αποχώρησαν για να πάρει τέλος μια πραγματικά πανέμορφη βραδιά.

Συνολικά ο ήχος τους είχε κάποια προβληματάκια κυρίως με τα μπάσα που ήταν ίσως πιο ψηλά απ’ όσο θα έπρεπε, όπως επίσης και σε ορισμένες πολυφωνίες που όλο και κάτι χανόταν. Ο κόσμος πολύς αλλά σε ανεκτά πλαίσια για να μπορεί ο καθένας να προβεί σε αγνό headbanging χωρίς προβλήματα. Το merch άφθονο και σε προσιτές τιμές, γενικά όλα καλά και όλα ωραία. Προς το τέλος, η συναυλία πέρασε σε cult επίπεδα όταν και τα μέλη των Sungrazer άναψαν δυο τεράστιες «λαμπάδες» και τις πέρασαν στη συνέχεια στον κόσμο, για να κάνει Πάσχα, ένα μήνα νωρίτερα.

Συμπερασματικά, από τις πιο όμορφες και cooooool συναυλίες που είχα την τύχη να παρευρεθώ, οι Sungrazer μάς ομόρφυναν όχι μόνο το βράδυ της Κυριακής αλλά και όλης της βδομάδας. Δεν δικαιολογείται αλλιώς το χαμόγελο με το οποίο ξύπνησα σήμερα το πρωί.

SungrazerSetlist:

If
Somo
Octo
Sea
Wild Goose
Goldstrike
Dopo
Behind
Mirador
Zero Zero
Common Believer
-----------------------
34 and More
Mountain Dusk

Φωτογραφίες: Βιβή Κεφαλωνίτη



  • SHARE
  • TWEET