Nile, In Utero Cannibalism, Suicidal Angels, Mass Infection @ Gagarin 205, 07/10/08

Από τον Φίλιππο Αλέκου, 10/10/2008 @ 02:11
Πριν καλά καλά προλάβουμε να επουλώσουμε τις πληγές μας από εκείνο το αξέχαστο βράδυ με τους At The Gates, η ανακοίνωση της εμφάνισης των Nile στην Αθήνα μας ανάγκασε να πάρουμε το δρόμο προς το Gagarin για άλλη μια φορά. Ως ώρα έναρξης για τη συναυλία αναγραφόταν οι 19.30, αλλά στις επτά που έφτασα εγώ όχι μόνο δεν είχαν ανοίξει οι πόρτες, αλλά ούτε και ο κόσμος είχε έρθει, με αποτέλεσμα να περιμένουν απ' έξω όχι παραπάνω από πενήντα άτομα.

Παρά τους κακούς οιωνούς με τους οποίους ξεκινούσε η βραδιά, σχεδόν εκ θαύματος, οι Mass Infection βρέθηκαν στο σανίδι λίγα λεπτά μετά τις 19.30 με τον άχαρο ρόλο να ζεστάνουν ένα κοινό που δεν ξεπερνούσε τους εκατό ανθρώπους. Μπορεί το death metal των παιδιών από την Λιβαδειά να μην ήταν υψηλών αξιώσεων, αλλά, παρά τις προσπάθειες τους, ο ήχος ήταν αυτός που πραγματικά τους χαντάκωσε. Ιδιαίτερα κακός, έφτανε σε σημεία να βγαίνει απλά μία βαβούρα από τα ηχεία και εμένα προσωπικά δε μου επέτρεψε να εκτιμήσω καλύτερα τη μπάντα.

Μισή ώρα μετά, πήραν σειρά οι Suicidal Angels. Ίσως η λιγότερο ταιριαστή μπάντα της ημέρας, σε σχέση με το ύφος των υπολοίπων, κατάφεραν όμως να ξεσηκώσουν το κοινό με βίαιο thrash και προκάλεσαν ένα πολύ ζωντανό mosh pit, παίζοντας κομμάτια κυρίως από το δίσκο τους "Eternal Domination". Στον περιορισμένο χρόνο που διέθεταν απέδειξαν για άλλη μια φορά γιατί θεωρούνται μία από τις καλύτερες νέες ελληνικές μπάντες. Εκτός από το ότι διαθέτουν πολύ καλά τραγούδια, γνωρίζουν πως να στήνονται σωστά στη σκηνή, επικοινωνούν με τον κόσμο και έχουν ήδη αποκτήσει πυρήνα δικών τους οπαδών οι οποίοι ζητούσαν επίμονα κι άλλο μετά το πέρας της εμφάνισης τους.

Με τον κόσμο να αυξάνεται σταδιακά και τον ήχο από τους Suicidal Angels και μετά να έχει βελτιωθεί σημαντικά, παίρνουν τη θέση τους στη σκηνή οι In Utero Cannibalism. Τους έβλεπα δεύτερη φορά μετά το live με τους Massacre και ιδιαίτερες αλλαγές δεν υπήρξαν. Στακάτο brutal death, αμερικανικής κοπής και δύο, όχι πολύ καλές δυστυχώς, διασκευές σε Dying Fetus και Cannibal Corpse αντίστοιχα που ξεσήκωσαν τον κόσμο σε ένα πολύ δυνατό pit.Το ρολόι έδειχνε δέκα παρά. Ο κόσμος ήταν ήδη αρκετά «ζεστός» από τα support και το Gagarin είχε γύρω στα 500 άτομα (ίσως και λίγο παραπάνω) που ανυπομονούσαν για την εμφάνιση των Αμερικανών αιγυπτιολάγνων. Μετά από εξονυχιστικό έλεγχο στα όργανα, η μπάντα του Karl Sanders και Dallas Toler Wade αποφασίζει ότι ήρθε η ώρα και βγαίνει στη σκηνή υπό τους ήχους ενός επιβλητικού intro και τις επευφημίες του κοινού.Μερικά δευτερόλεπτα ήταν αρκετά για να προκληθεί πανικός στης πρώτες σειρές. Η μπάντα επιβλητική και συνάμα ορεξάτη, εξαπολύει έναν brutal death όλεθρο και ο χώρος δονείται από την ιδιάζουσα μίξη μιας τόσο ακραίας μουσικής έκφρασης με τα αιγυπτιακά/ανατολίτικα θέματα. Ο Dallas, παρότι μοιράζεται τα φωνητικά και με τα υπόλοιπα μέλη, διατηρεί το ρόλο του frontman και είναι ιδιαίτερα ομιλητικός.Η Αθήνα αποτελεί τον τελευταίο σταθμό της περιοδείας για την προώθηση του "Ithyphallic" και φυσικά σε αυτό ανήκει η μερίδα του λέοντος στην επιλογή των τραγουδιών. Φυσικά δε παραλείπουν να μας τιμήσουν και με κομμάτια από το προηγούμενο και φοβερό "Annihilation Οf Τhe Wicked".Ο κόσμος δείχνει να το ευχαριστιέται, η μπάντα το ίδιο και η απόδοση της είναι ιδιαίτερα «ψαρωτική», αφού μιλάμε για άψογες εκτελέσεις, τόσο στις κιθάρες που σπέρνουν ατελείωτα riff, όσο και στο βαρύ πυροβολικό πίσω από τα drums που ακούει στο όνομα Γιώργος Κόλλιας.

Βέβαια όλα τα ωραία πράγματα έχουν και ένα τίμημα και το τίμημα για τους Nile είναι η μικρή διάρκεια των live τους. H εμφάνιση τους διήρκησε περίπου μία ώρα και ένα τέταρτο, αλλά για όποιον τους έχει ξαναδεί ήταν κάτι το αναμενόμενο. Φρόντισαν τουλάχιστον να μας αποζημιώσουν καλά, κλείνοντας με ολόκληρο το "Unas Slayer Of The Gods", αγαπημένο κομμάτι των οπαδών και του γράφοντα. Ιδανικός επίλογος για μία σύντομη αλλά τόσο καταιγιστική εμφάνιση. Ακολουθούν κάποια από τα κομμάτια του set list, δυστυχώς κούραση και ξενύχτια δε βοήθησαν τη μνήμη μου.

1. Papyrus Containing The Spell To Preserve Its Possessor Against Attacks From He Who Is In The Water
2. Cast Down The Heretic
3. Ithyphallic
4. Eat Of The Dead
5. Annihilation Of The Wicked
6. Lashed To The Slave Stick
7. Black Seeds Of Vengeance
8. Unas Slayer Of The Gods

Φίλιππος Αλέκου
  • SHARE
  • TWEET