Low, Kenny Freq @ Fuzz Club 24/01/15

Μια εξαιρετικά γλυκιά και μοναδικά sLOW βραδιά

Από τον Θεοδόση Γενιτσαρίδη, 26/01/2015 @ 10:44
Το βράδυ της παραμονής των εκλογών για την χώρα μας, οι Low έδωσαν σε λίγους πιστούς και ρομαντικούς, την χαρά να απολαύσουν μια εκπληκτικά όμορφη, ήρεμη, μελωδική και γλυκιά βραδιά.

Σε ένα μαγαζί με σκόρπια stands, ώστε ο κόσμος να νιώθει πιο άνετα και να απλωθεί περισσότερο ομοιόμορφα, οι Kenny Freq μπροστά στο πολύ διακόσια άτομα, παρουσίασαν τα κομμάτια τους.

Kenny Freq

Η μπάντα είναι φρέσκια μιας και σχηματίστηκε πρόσφατα και προσπαθεί ακόμα να βρει χαρακτήρα. Ο ήχος του κουαρτέτου στηρίζεται πολύ στο ρυθμικό κομμάτι, καθώς μπάσο και τύμπανα κρατάνε για τα καλά τις συνθέσεις. Η κιθάρα μου ακούστηκε αρκετά πίσω και σχετικά αδιάφορη στο χτίσιμο των συνθέσεων. Η εναλλαγή των φωνητικών (από κιθάρα και πλήκτρα) έδινε ατμόσφαιρα στον ήχο και το θεατρικό τους ύφος εμπλούτιζε ακόμα παραπάνω την παρουσία τους.

Kenny Freq

Η μουσική τους εναλλακτική και ανεξάρτητη, είχε μια παλιομοδίτικη pop χροιά και ένα αργό rock χαρακτήρα που μάλλον τους χαρακτηρίζει. Η επιλογή τους λοιπόν για προθέρμανση στην εν λόγω συναυλία ήταν άκρως επιτυχημένη, καθώς ταίριαζαν απόλυτα και δικαιολόγησαν επαγγελματικά και τίμια τον ιδρώτα τους.

Μετά το τέλος των Kenny Freq, ο χώρος δέχθηκε λίγο παραπάνω κόσμο και η περίπου μισή χιλιάδα φίλων της μουσικής ίσως πλησιάστηκε. Χαλαρά, λοιπόν, σαν να πίνεις το ποτό σου σε κάποιο music bar, οι Low ξεκίνησαν δυνατά και με το "No Comprende" μας έμπασαν μεμιάς στα ζεστά νερά τους.

Low

Ο χειμώνας, η βροχή και  οι χαμηλές θερμοκρασίες ταιριάζουν απόλυτα στην μουσική τους και η ατμόσφαιρα που μας λούζει σε κάθε τους σύνθεση είναι σαν ψιλόβροχο σε ένα μουντό και κρύο βράδυ. Η μουσική τους δεν είναι εύκολη και κυρίως δεν είναι εύκολο να την αποδόσεις ζωντανά, με τρόπο που θα καθηλώσει τον κόσμο και θα τον συνεπάρει.

Low

Κι όμως αυτό το στοίχημα κερδήθηκε. Η ησυχία που επικρατούσε ήταν εκπληκτική. Πάρα πολλά μπράβο στους παρευρισκόμενους οι οποίοι σεβάστηκαν απίστευτα την μουσική και το συγκρότημα. Δεν μπορούσες καλά καλά να βήξεις, γιατί πίστευες ότι θα χαλάσεις την όλη ατμόσφαιρα (πρωτόγνωρο για την χώρα μας, οφείλω να ομολογήσω). Ειλικρινά, πρώτη φορά είδα σε live, άνθρωπο να μιλάει ψιθυριστά στο τηλέφωνο (και να ακούει προφανώς άνετα τι του λένε). Οπότε, αφού η κατάσταση και ο κόσμος το βοηθούσε, οι Low έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και παρέδωσαν στο κοινό ένα πανέμορφο δείγμα γραφής.

Low

Η διαδοχή των κομματιών και η επιλογή αυτών, η οποία δεν άφησε κανέναν παραπονεμένο, ήταν εκπληκτική. Συνθέσεις από τις περισσότερες δουλειές τους, μας μάγεψαν κυριολεκτικά. Τρία μόλις κομμάτια από το τελευταίο τους "The Invisible Way", όπως και άλλα τρία από το "The Great Destroyer" του 2005. "Monkey" και "Holy Ghost" ξεχώρισαν από τα παραπάνω αντίστοιχα. Φυσικά και είπαν το "Point Of Disgust" από την δισκάρα "Trust", και μεγάλη χαρά μας έδωσαν τα "Words" και "Lullaby" από το προ εικοσαετίας δίσκο τους "I Could Live In Hope", τα οποία έδεσαν εκπληκτικά και γεφυρώθηκαν με το πανέμορφο "Spanish Translation". Τεράστια έκπληξη και χαρά μας έδωσαν στο encore με το τρομερό "Canada" που μας πήρε τα μυαλά και τα αυτιά εν μέρει. Οι Low κατάφεραν να υπερπηδήσουν τις προσδοκίες μας και να μας χαρίσουν στιγμές όμορφες, ατμοσφαιρικές και χωρίς πολλά λόγια, μαγικές.

Low

Μας αποχαιρέτησαν με τα γλυκά λόγια «Sweet, sweet, sweet, sweet sunflowers» από το "Sunflower" φυσικά και αφού έκλεισαν ο Alan έκανε ένα επίκαιρο σχόλιο καθώς είπε: «Είναι πολύ όμορφο αυτό που κάνετε. Εύχομαι αύριο να νικήσετε όλοι!» και μας καληνύχτισε ευχαριστώντας τους πάντες.

Low

Όσοι, λίγοι, είχαν την τύχη να τους ακούσουν, σίγουρα θα τους θυμούνται για πάντα και θα έχουν μια γλυκιά ανάμνηση για μια χαλαρή μουσική, η οποία μπορεί να γίνει εξαιρετικά συναισθηματική, αλλά και ιδιαιτέρως ακραία ανά φάσεις. Εκεί είναι και το μυστικό της μπάντας, εκεί ήταν η όλη ουσία αυτής της συναυλίας και εκεί είναι η διαφορετικότητα και το μοναδικό που έχουν αυτοί και δεν είχε (και θα έχει) ποτέ κανείς άλλος.
SETLIST

No Comprende
Plastic Cup
On My Own
Holy Ghost
Monkey
Death Of A Salesman
Pissing
Words
Spanish Translation
Lullaby
Point Of Disgust
Murderer
Especially Me
Landslide

Encore:
Canada
Sunflower

Φωτογραφίες: Άρτεμις Κονδυλοπούλου / www.artemis-schubert.com
  • SHARE
  • TWEET