Συνέντευξη Τύπου: Robert Plant

07/07/2007 @ 07:34
Το να μιλάς για rock θρύλους, για ανθρώπους που έχουν σημαδέψει την ιστορία της μουσικής και για groups που αν δεν υπήρχαν εσύ μάλλον θα είχες χάσει ένα μεγάλο μέρος από αυτό που είσαι σήμερα, είναι τουλάχιστον γραφικό. Τι μπορείς όμως να πεις όταν προσεγγίζεις έναν άνθρωπο ο οποίος σχετίζεται ίσως όσο κανένας με όλα τα παραπάνω.

Ο Robert Plant, λοιπόν, παρευρέθηκε σε Συνέντευξη Τύπου εν όψει της εμφάνισής του στο φετινό Rockwave και η παρουσία του και μόνο γέμισε τους περισσότερους παρευρισκόμενους με ένα αίσθημα συγκίνησης, σα να έβλεπαν ένα πολύ οικείο τους πρόσωπο μετά από πάρα πολύ καιρό.Η φωνή του ίσως για πολλούς κορυφαίου συγκροτήματος που υπήρξε ποτέ μίλησε στους δημοσιογράφους για το παρελθόν και το παρόν του στη μουσική ιστορία αλλά και για τη φετινή του εμφάνιση.

Ο κύριος Plant δεν παρέλειψε ασφαλώς να αναφερθεί στο ατύχημα που είχε στη Ρόδο πριν από 22 χρόνια, το οποίο, όπως είπε και ο ίδιος, είχε σαν αποτέλεσμα η γυναίκα του να σωθεί τελευταία στιγμή από τον μοναδικό γιατρό που υπήρχε στο νησί και κομπιάζοντας πραγματικά ανέφερε ότι ο ίδιος έκανε 7 μήνες να περπατήσει. Αυτό όμως που κράτησε από αυτή την εμπειρία μέσα του μετουσιώθηκε, όπως μας είπε, στο καλύτερο για εκείνον album των Led Zeppelin, "Presence". Δεν ξέχασε μάλιστα να μνημονεύσει και τις καλύτερες solo στιγμές του, τα "Fate Of Nations" και ασφαλώς το "Mighty Rearranger".

Είναι εντυπωσιακό το γεγονός να βλέπεις έναν άνθρωπο όπως ο Plant με μερικές κουβέντες του να ξεδιπλώνει κάθε πτυχή του χαρακτήρα του. Ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε θέματα υγείας, σε ανάλογη ερώτηση είπε πολύ απλά ότι όταν έχεις την ευκαιρία να σώσεις έναν άνθρωπο στέλνοντάς τον στην Αμερική τότε πρέπει να κάνεις κάτι γι' αυτό. Αυτό που ο ίδιος μπορεί να κάνει είναι να δώσει μια συναυλία και αυτός είναι ο λόγος που έχει τόσες πολλές συμμετοχές σε ανάλογα events.

Ο Plant με ιδιαίτερο χιούμορ μάλιστα μας μίλησε για το παρόν της μουσικής, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι μπορεί να μη μεσουρανούν πλέον ο Elvis, ο Little Richard και ο Robert Johnson, αλλά ελπίζει πραγματικά ο Robbie Williams και η Beyonce να περνούν τώρα τόσο καλά όσο εκείνοι τότε με το κορμί γεμάτο αμφεταμίνη και το μέλλον αβέβαιο.

Μια ερώτηση όμως που δεν απαντήθηκε ποτέ ήταν αυτή που αφορούσε στο πιθανολογούμενο reunion των Zeps η οποία αποφεύχθηκε με πολύ έξυπνο τρόπο, με τον Plant να λέει ότι για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει να δραστηριοποιηθεί ένας πολύ μεγάλος αριθμός γιατρών.

Κορυφαία όμως στιγμή, για μένα προσωπικά, της press conference αυτής αποτέλεσε η απάντηση στην αιώνια απορία όλων για το κατά πόσο ο Jimmy Page και οι Led Zeppelin γενικά έπαιρναν μέρος σε μυστικιστικές τελετές και κατά πόσο η μουσική τους ήταν επηρεασμένη από το κίνημα αυτό του μυστικισμού και του αποκρυφισμού. Πολύ απλά λοιπόν ο Plant απαντά ότι η μόνη τελετή που είχε πάρει ποτέ μέρος αυτός και ο Jimmy Page ήταν η τελετή του να λες ψέματα στις γυναίκες για να τις εντυπωσιάσεις και οι ιστορίες που σκεφτόταν ο Page ήταν πραγματικά εντυπωσιακές.Η κουβέντα λοιπόν αυτή έλαβε τέλος με τον Plant να εκθειάζει την τωρινή του μπάντα (δικαιολογημένα απολύτως), τους Strange Sensation, και να υπόσχεται μια μεγάλη συναυλιακή εμπειρία, ανάλογη του τεράστιου ονόματός του, και στιγμές όπως αυτή που έζησαν όσοι παρευρέθηκαν στην προηγούμενη εμφάνισή του στη χώρα μας με την εκτέλεση του "Thank You" με μπουζούκι, μια συναυλιακή εμπειρία που όπως παραδέχτηκε έχει σημαδέψει και τον ίδιο.

  • SHARE
  • TWEET