Ο Duncan Patterson μιλάει στο Rocking.gr

08/11/2002 @ 17:44
Πρόσφατα συνομιλήσαμε με τον Duncan Patterson, πρώην μέλος των Anathema με αφορμή το νέο του συγκρότημα τους Antimatter, καθώς και για τη σχέση του με τους Anathema κ.α. Για δείτε τι μας είπε: ...

Duncan, καταρχήν συγχαρητήρια για το νέο σου συγκρότημα και τη νέα σας, πρώτη, δουλειά. Κάνε μας μία παρουσίαση της μπάντας.

-Thanks, λοιπόν οι Antimatter είναι ο Mick Moss και εγώ, που γνωριζόμαστε από το σχολείο σχεδόν. Αποφασίσαμε μα κάνουμε ένα album μαζί, προτού κιόλας φύγω από τους Anathema το 1998. Τη μουσική τη γράψαμε και οι δύο. Εκτός αυτού έχουμε και παρόμοιες γνώσεις της μουσικής βιομηχανίας. Γενικά δουλέψαμε καλά μαζι, δεν υπήρχαν προβλήματα.

Ωραία, λοιπόν μία ερώτηση που θα ενδιέφερε όλους του fans των Anathema και όχι μόνο. Θα ήθελα να μας πεις τους λόγους που αποχώρησες από τη μπάντα. Και γιατί άλλαξε τόσο ο ήχος του συγκροτήματος από τότε;

-Κοίτα να δεις τι έγινε. Όταν ο Darren (σ.σ:White, πρώην τραγουδιστής των Anathema), έφυγε από το συγκρότημα, πήρα όλες τις ευθύνες που θα έπρεπε να μοιραζόμαστε και οι τέσσερις. Οι άλλοι τρεις τεμπέλιαζαν ενώ εγώ τους “έφτιαχνα” τη μουσική τους καριέρα. Το μόνο που με κρατούσε τόσο καιρό στη μπάντα ήταν η φιλοσοφία του Danny (σ.σ: Cavanagh) για τη μουσική. Υπήρχε αλληλοσεβασμός μεταξύ μας. Τότε ο Danny “περνούσε” μία παράξενη περίοδο και δεν ήθελα να είμαι μαζί του τότε. Αυτό έγινε περίπου όταν γράφαμε το Alternative 4. Μαζί με τον Vinny δεν θέλαμε να είμαστε πλέον μαζί του. Τον καιρό εκείνο όμως ήταν που πέθανε η μητέρα τους (ο Danny με τον Vincent είναι αδέλφια). Τότε έφυγα από το group για να μείνουν τα δύο αδέλφια μόνα τους και να τα ξαναβρούν. Το πώς με μεταχειρίστηκαν μετά από αυτό ήταν πραγματικά πολύ άσχημο. Ο Vinny είπε ψέματα για μένα στον Τύπο, και ποτέ του δεν είπε την αλήθεια ή έδειξε σεβασμό για τη μεγάλη χάρη που του έκανα. Τουλάχιστον μπορώ να κρατώ το κεφάλι μου ψηλά, γνωρίζοντας ότι έκανα το σωστό. Το κατά πόσο άλλαξε η μουσική τους από τότε που έφυγα δεν το γνωρίζω, μιας και δεν έχω ακούσει το Judgement. Μία φορά άκουσα ένα τραγούδι του σε ένα juke box, και δεν μου άρεσε καθόλου, ήταν πραγματικά χάλια.

Οι Antimatter είναι μία κανονική μπάντα, η κάτι σαν side-project;

-Οι Antimatter είμαστε ο Mick και εγώ. Γράφουμε και ηχογραφούμε τραγούδια. Πρόσφατα κάναμε μάλιστα και μία μικρή ακουστική περιοδεία στην Ευρώπη (σ.σ: Από εκεί προέρχεται και το τραγούδι Last Laugh που μπορείτε να κατεβάσετε από το site των Anathema). Το αν είμαστε συγκρότημα ή project δεν το γνωρίζω, αλλά αλήθεια ποια η διαφορά;

Θα δούμε τους Antimatter live; Κάποια περιοδεία είναι στα σχέδια σας; Υπάρχει κάποια πιθανότητα να ακούσουμε live το sleepless-κομμάτι κατατεθέν σου;

-Τίποτα δεν είναι προγραμματισμένο μέχρι τώρα. Όσο για το sleepless, ανεβήκαμε στην σκηνή με τον Danny πριν λίγο καιρό μαζί με μία μπάντα από την Ολλανδία, τους Officious Triste. Ήταν πραγματικά πολύ ωραία βραδιά.

Πριν λίγους μήνες διάβαζα μία συνέντευξη του Vincent στην οποία έλεγε μεταξύ άλλων: “Το Alternative 4 είναι κάτι σαν προσωπικό album του Patterson. Δεν ήμασταν συγκρότημα εκείνη την εποχή. Τώρα άρχισα να ευχαριστιέμαι τις ηχογράφησης, τώρα μπορώ να πω ότι είμαστε όλοι μαζί σαν κανονικό συγκρότημα” Σχολίασε το μας.

-Δεν ήμασταν συγκρότημα εκείνο τον καιρό είναι αλήθεια. Εγώ έγραφα τα album του Vinny για αυτόν και καθόριζα τις μουσικές υποχρεώσεις της μπάντας, ενώ αυτός δεν έκανε τίποτα. Προφανώς δεν θα ήθελε να το παραδεχτεί, αλλά όπως σου είπα, ξέρω τι έγινε και μπορώ να κρατάω το κεφάλι μου ψηλά.

Άκουσες καθόλου την τελευταία δουλεία των Anathema; Εννοώ βεβαίως το A Fine Day To Exit. Σου άρεσε; Δεν είναι τόσο metal album, αλλά ο Vincent θέλει να αποκαλεί τους Anathema μία rock μπάντα και όχι metal πια.

-Ναι ο Danny μου έδωσε ένα promo λίγο πριν κυκλοφορήσει επίσημα. Νομίζω ότι είναι ένα πολύ καλό album.Είναι ένα rock album, έτσι δεν είναι; Τα πιο δυνατά του σημεία είναι τα Release και Temporary Peace. Πιστεύω ότι είναι πολύ κοντά σε αυτό που θέλουν οι Anathema να γίνουν .

Στη νέα σας δουλεία αρκέστηκες μόνο στα μέρη του μπάσου ή έπαιξες και άλλα όργανα;

-Στο νέο album μας έπαιξα μέρη από όλα τα όργανα, όπως και ο Mick. Εξάλλου και στα albums των Anathema έπαιζα μέρη από κιθάρα ή πλήκτρα. Δεν ήταν κάτι το πρωτόγνωρο για μένα.

Τελευταία ερώτηση. Ο κόσμος εξακολουθεί να σε θυμάται μέχρι σήμερα άλλα σαν μέλος των Anathema. Δεν σε πειράζει αυτό καθόλου, από τη στιγμή που έχεις αποχωρήσει από το group;

Το πώς θα με γνωρίζει ή θα με θυμάται ο κόσμος δεν με απασχολεί. Ας με γνωρίσουν όπως να είναι, δεν έχω πρόβλημα με τίποτα. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας. Τσεκάρετε επίσης τα site μας.

http://warp9.to/antimatter
http://www.antimatter.best.cd
http://www.antimatter.tk
http://antimatter.rockmetal.art.pl
  • SHARE
  • TWEET