Rocking Raccoon - Φεστιβάλ και Συναγωγή

Από τον Ιάσονα Τσιμπλάκο, 26/08/2011 @ 15:09
Αποψάρα 19

Παρόλο που έλειπα από τις οθόνες σας δύο εβδομάδες, ελπίζω να βρήκατε το κουράγιο και, έστω και τυπικά, να χαρήκατε τις διακοπάρες σας. Να γυρίσατε τα νησάκια και τις παραλίες σας, να παίξατε με τα κουβαδάκια, τις ρακέτες σας, να χαζέψατε τη μεγαλύτερη εφεύρεση μετά το Ίντερνετ και το φυστικοβούτυρο, τα μαγιό τα μπραζίλ. Εγώ κατάφερα Αυγουστιάτικα να την αρπάξω, πέρασα καταπληκτικά.

Σας παίρνω από τα μούτρα λοιπόν, μπας και καταλάβετε πως το καλοκαίρι σας τελείωσε, και δε μπορώ να περιμένω να βάλω κανένα φούτερ, και ας μιλήσουμε για δυσάρεστα πράματα. Μιλάω για το φονικό συνδυασμό καιρού και φεστιβάλ. Με το χέρι στην καρδιά, αυτό είναι το πιο τρομαχτικό πράγμα που 'χω δει:



Όσο φαντάζομαι πως αυτό θα μπορούσε να 'χε συμβεί σε οποιαδήποτε από τις συναυλίες που έχω πάει, ανατριχιάζω. Και να πεις πως έγινε μονάχα μια φορά φέτος το καλοκαίρι, μετρήσαμε τρεις. Με αποκορύφωμα το Pukkelpop, φεστιβάλ στο οποίο άνετα θα μπορούσα να ήμουν, αν κρίνω από το line-up. Και έρχομαι και σκέφτομαι εγώ λοιπόν. Τότε που ακυρώθηκε το δικό μας το Rockwave λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, και έφτυνα δηλητήριο, χολή και ειρωνία, αναρωτιέμαι μηπως αν είχα δει το παραπάνω βίντεο θα φερόμουν αλλιώς. Από την άλλη, δεν ήμουν παρών σε κανένα από τα γεγονότα για να συγκρίνω πού είχε χειρότερο καιρό, αλλά το θεωρώ απαράδεκτο, εν έτει 2011, να έχουμε θύματα εξαιτίας κακιάς ή ανεπαρκούς μελέτης. Ναι, όταν στήνεις μια σκηνή θα λάβεις υπόψη σου το χειρότερο πιθανό σενάριο, είτε αυτό είναι εκατοντάδες άτομα πάνω στη σκηνή να χοροπηδάνε σαν πιθήκια, είτε θα 'ναι οι κεσέδες με γιαούρτι που θα πετάνε στους Nickelback, είτε θα είναι πλευρικός άνεμος με ενενήντα χιλίομετρα την ώρα. Βέβαια, μετά υπάρχουν κι αυτά:



Δε χάσαμε κανέναν που να συγκλόνισε συθέμελα τη μουσική κοινότητα, οπότε ήταν ένας καλός Αύγουστος. Ξέρεις τώρα, με τις ζέστες κι αυτά, επικίνδυνα πράματα. Τελοσπάντων, ένα από τα πιο ενδιαφέροντα γεγονότα που συνέβησαν το καλοκαίρι ήταν η διάλυση, ή διάλειμμα, όπως θες πες το, των Disturbed. Ενώ περίμενα να κάνει μεγαλύτερο ντόρο, τελικά δε νοιάστηκαν και πολλοί. Αυτά όμως συμβαίνουν μετά από μπαράζ λάθος αποφάσεων. Είμαι σίγουρος πως είναι οικονομικό το θέμα -καλά, μεγάλο μυαλό, το ξέρω- γιατί έχουν κάνει λάθη πολλά, όσες καλές προθέσεις και να 'χαν. Θυμάμαι δηλαδή πως το κόστος για την παραγωγή και κυκλοφορία του "A Decade Of Disturbed", που ήταν ένα επετειακό DVD, το είχαν αναλάβει σχεδόν εξ ολοκλήρου οι ίδιοι και σαφώς μιλάμε για υπέρογκα ποσά. Δε βοήθησε και το γεγονός πως το "Asylum" ήταν ο πιο προβλέψιμος/αδιάφορος δίσκος που έβγαλαν ποτέ, άσχετα αν στην αρχή πούλησε αρκετά. Το θέμα όμως είναι πως έφτασαν σε ένα τέλμα. Είναι περιορισμένα τα πράματα που μπορείς να βγάλεις με ένα ριφφ και ζωώδεις κραυγές, πως να το κάνουμε. Το πιο ενδιαφέρον πράγμα όμως που προέκυψε από αυτό ήταν η ανακάλυψη του μικρού αδερφού του Draiman.



Φωνάρα κι αυτός, το 'χει η οικογένεια φαίνεται, αλλά να πούμε την -πικρή- αλήθεια, με κιπά δεν έκανε κανένας rock καριέρα, και αυτό το ξέρει ο David καλύτερα απ' όλους. Έτσι λειτουργεί η μπίζνα, δε φταίω εγώ, τι φωνάζεις;

Όπως και να 'χει, είμαι λίγο σκουριασμένος. Δεν ήμουν καθόλου παραγωγικός με τον ελεύθερό μου χρόνο. Δεν έκανα τίποτα, αν εξαιρέσεις την ατελείωτη μασαμπούκα και το τρέντυ σελιδοφάγωμα του Game Of Thrones. Άλλοι ας πούμε ήταν πολύ πιο δημιουργικοί.



Δεν έχω καταλήξει ακόμα σε κάποιο συμπέρασμα, γιατί το μυαλό μου ακόμα προσπαθεί να επεξεργαστεί μήπως αυτό είναι το πιο γαμάτο ή το πιο παράξενο πράγμα που έχω δει ποτέ. Το μόνο σίγουρο είναι πως είναι ανησυχητικό. «Στον ελεύθερο μου χρόνο μου αρέσει να διαβάζω αστυνομικά μυθιστορήματα, να κανω βραδινές βόλτες στην παραλία και να χορεύω με τα  φλεγόμενα μαστίγια μου υπό τους ήχους των Black Sabbath». Θα προτιμούσα μια πιο εξτρήμ έκδοση είναι η αλήθεια. Θα ήταν προτιμότερο δηλαδή να μην ήταν καράφλας. Ένα λάθος οχτάρι και θα νιώθαμε μια φούντωση, μια φλόγα. Το θέαμα θα εκτοξευόταν σε άλλη διάσταση και το headbanging στο "Paranoid" θα αποκτούσε ξανά νόημα.

Σκουριά μόνο. Δεν πειράζει, θα ανακάμψουμε. Ακόμα ακούω τζιτζίκια και δεν πρόκειται να γίνω από αυτούς τους σπαστικούς που σου λένε «καλό χειμώνα» από το Δεκαπενταύγουστο. Οπότε, καλή σεζόν να 'χουμε, με μπόλικο ελπίζω υλικό, καλή μουσική και λιγότερη βλακεία.

Until next time,
-godspeed
Ι.Τ. The Rocking Raccoon

Ps,

  • SHARE
  • TWEET