Έφυγε από τη ζωή ο Todd Nance των Widespread Panic

O ντράμερ ήταν ιδρυτικό μέλος της ιστορικής southern rock μπάντας

20/08/2020 @ 10:31

Την Τετάρτη, ο Todd Nance, ντράμερ και ιδρυτής των επιδραστικών Widespread Panic, απεβίωσε σε ηλικία 57 ετών.

Η μπάντα, μαζί με την οικογένεια του Nance, ανακοίνωσαν το δυσάρεστο συμβάν, εξηγώντας πως ήταν αποτέλεσμα «ξαφνικών και απρόσμενα σοβαρών επιπλοκών μιας χρόνιας αρρώστιας».

Ο Nance, ήταν μέλος του ιδρυτικού line-up των southern rock βετεράνων, και διετέλεσε μέλος της μπάντας για 31 χρόνια, αρχής γενομένης από το 1985, συμμετέχοντας καθοριστικά στους έντεκα πρώτους δίσκους τους, όπως βέβαια και σε πλήθος ζωντανών εμφανίσεων.

Ο ντράμερ αποχώρησε από την μπάντα το 2014, επανήλθε όμως δύο χρόνια αργότερα για τρεις συναυλίες τον Φεβρουάριο του 2016. Έκτοτε η απομάκρυνση του ήταν οριστική.

Ο Nance είχε συμμετάσχει και στο side project μελών των Widespread Panic, ονόματι Brute, ενώ διέθετε και προσωπική μπάντα, τους Barbara Cue.

Το οικογενειακό περιβάλλον του Nance δήλωσε πως σύντομα θα ανακοινώσει τον τρόπο με τον οποίο θα τιμηθεί η μνήμη και η πορεία του καλλιτέχνη

O τελευταίος δίσκος των Widespread Panic με τον Nance στα τύμπανα, και προτελευταίος συνολικά, ως σήμερα, ήταν το "Dirty Side Down" που κυκλοφόρησε πριν δέκα χρόνια.

  • SHARE
  • TWEET