Walking Stories: Μια διαφορετική βόλτα στα Εξάρχεια

Το saBarBar Project και οι Troubadours Digital μας προσκαλούν σε μια ιδιαίτερη βόλτα στη γειτονιά των Εξαρχείων

11/06/2021 @ 14:46

Το saBarBar Project και οι Troubadours Digital σας προσκαλούν σε μια ιδιαίτερη βόλτα στη γειτονιά των Εξαρχείων. Σπουδαστές θεατρικών σχολών, ερασιτέχνες με αγάπη για το θέατρο, μουσικοί, στιχουργοί, άνθρωποι με εκφραστικές ανησυχίες από διαφορετικές εθνικότητες και κουλτούρες σκορπίζονται σε γωνιές, πλατείες και δρόμους των Εξαρχείων παρουσιάζοντας τη δική τους εκδοχή της γειτονιάς. Βασισμένοι/-ες σε μαρτυρίες κατοίκων και υλικό προφορικής ιστορίας, δημιουργούν τραγούδια και μικρές performances, συνθέτοντας έναν δημιουργικό χάρτη της περιοχής.

Walking Stories

Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων της εκδήλωσης «Curing the Limbo 2018-2021: Η Αθήνα μαθαίνει και μοιράζεται» που διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων με αφορμή την ολοκλήρωση του ευρωπαϊκού πιλοτικού προγράμματος ένταξης Curing the Limbo. Το saBarBar project -των UrbanDig Project  και Fabrica Athens- και οι Troubadours Digital -των Alternative Tours of Athens και UrbanDig Project-  θα είναι εκεί για να σας ξεναγήσουν την Τετάρτη 16 Ιουνίου!

Walking Stories

Θα πραγματοποιηθούν 2 βόλτες, χωρισμένες σε 2 μέρη και σε γκρουπ των 15 ατόμων, με δυνατότητα παράλληλης μετάφρασης για αγγλόφωνο κοινό:

1η Βόλτα

• Διαδρομή 1 (Άγιος Νικόλαος Πευκακίων- Τοσίτσα): Ώρα εκκίνησης 18.15 και σημείο συνάντησης Άγιος Νικόλαος Πευκακίων - Ασκληπιού 38

• Διαδρομή 2 (Πλατεία Εξαρχείων - Μεσολογγίου κυκλική): Ώρα εκκίνησης 19.30 και σημείο συνάντησης πλατεία Εξαρχείων (στο κομμάτι Στουρνάρη και Σπ. Τρικούπη)

2η Βόλτα

• Διαδρομή 1 (Άγιος Νικόλαος Πευκακίων- Τοσίτσα): Ώρα εκκίνησης 19.00 και σημείο συνάντησης Άγιος Νικόλαος Πευκακίων

• Διαδρομή 2 (Πλατεία Εξαρχείων - Μεσολογγίου κυκλική): Ώρα εκκίνησης 20.15 και σημείο συνάντησης πλατεία Εξαρχείων (στο κομμάτι Στουρνάρη και Σπ. Τρικούπη)

Walking Stories

Κρατήστε τη θέση σας για τη μία ή και τις δύο διαδρομές στο e-mail info@atathens.org γράφοντας το ονοματεπώνυμό σας, την ώρα και τη διαδρομή ή τις διαδρομές στην οποία θέλετε να συμμετάσχετε ή στο τηλέφωνο 6972205007.

Η ξενάγηση είναι δωρεάν.

Η δράση SaBarBar αποτελεί μέρος του co-Athens που υλοποιείται από το ευρωπαϊκό πιλοτικό πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων Curing the Limbo μέσω της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής (ΕΑΤΑ). Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το ΕΤΠΑ στο πλαίσιο του προγράμματος UIA.

Το έργο Troubadours Digital χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, Διεύθυνση Σύγχρονου Πολιτισμού, Τμήμα Ψηφιακού Πολιτισμού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

• troubadours.gr

• facebook.com/Troubadours-Digital-103334104963900

• info@troubadours.gr

Δελτίο Τύπου

  • SHARE
  • TWEET