Καινούριο δείγμα από τον επερχόμενο δίσκο των The Ocean

Δείτε το video του "Oligocene"

20/08/2020 @ 12:50

Έπειτα από την ανακοίνωση του νέου τους δίσκου και τη δημοσιοποίηση του πρώτου δείγματος για το "Jurassic | Cretaceous", οι The Ocean έδωσαν στη δημοσιότητα άλλο ένα κομμάτι.

Μπορείτε να δείτε το video για το "Oligocene" εδώ, το οποίο θα περιλαμβάνεται επίσης στο "Phanerozoic II: Mesozoic \ Cenozoic" που αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 25 Σεπτεμβρίου μέσω της Metal Blade και της Pelagic.

To "Oligocene", είναι μια σύνθεση του ντράμερ Paul Seidel, και ηχογραφήθηκε με τον πληκτρά της μπάντας Peter Voigtmann στα τύμπανα.  Η θέση του στο δίσκο είναι μεταβατική, αναδεικνύοντας την ηχητική μετάβαση από το πρώτο μέρος του άλμπουμ στο δεύτερο.

Το video, γυρίστηκε στα βουνά της Αρμενίας κατά την περιοδεία της μπάντας το καλοκαίρι του 2019, με τον κιθαρίστα και ιθύνοντα νου Robin Staps να σχολιάζει:

«Βρήκαμε αυτό το μέρος τυχαία. Τα απομεινάρια ενός Σοβιετικού παρατηρητηρίου και ενός εργαστηρίου αναζήτησης κοσμικής ακτινοβολίας. Το ίδιο το κτίριο θύμιζε διαστημόπλοιο που είχε συντριβεί στα βουνά, με διάφορα ευρήματα να το περιτριγυρίζουν. Όλα έμοιαζαν βγαλμένα από το "Stalker" του Tarkovsky».

Η αναφορά στην κλασική ταινία δεν είναι τυχαία από τον Staps, μιας και το "Pelagial" των The Ocean πραγματεύεται εν μέρει στιχουργικά την εν λόγω ταινία.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα γύρω από το concept του Pelagial στο "To Enter Pagan #8", ενώ επιπρόσθετα, στις ηλεκτρονικές μας σελίδες, μπορείτε να ανατρέξετε σε μια πρόσφατη, δια ζώσης συνέντευξη του ιθύνοντα νου Robin Staps με τον Αντώνη Καλαμούτσο, πριν τη συναυλία της μπάντας στο Δουβλίνο, τον περασμένο Μάρτιο.

Υπενθυμίζουμε επίσης πως το "Phanerozoic I: Paleozoic" συμπεριλαμβάνεται στους 30 καλύτερους δίσκους του 2018, όπως αναδείχθηκαν από την συντακτική μας ομάδα.

  • SHARE
  • TWEET