Ποιοι είναι οι rockers της φετινής λίστας του Forbes με τους 100 πιο καλοπληρωμένους αστέρες;

Μπορείτε να μαντέψετε τις δύο πιο rock παρουσίες της «χρυσής» λίστας;

13/07/2016 @ 11:01

Οι θρύλοι του hard rock, AC/DC μπήκαν στην ετήσια λίστα του περιοδικού Forbes με τις 100 πιο καλοπληρωμένες διασημότητες, αφού κατάφεραν να αποκομίσουν 67,5 εκατομμύρια δολάρια τον προηγούμενο χρόνο.

Το συγκρότημα βρέθηκε στην 17η θέση της κατάταξης.

Αλλά και οι Foo Fighters, οι οποίοι το 2015 ολοκλήρωσαν μια περίοδο έντονης δραστηριότητας που διήρκεσε σχεδόν τρία χρόνια και τους απέφερε 48,5 εκατομμύρια δολάρια, κέρδισαν την 45η θέση της φετινή λίστας.

Ο εκδότης του Forbes, Zack O'Malley Greenberg, δήλωσε ότι η συναυλιακή διασκέδαση συνέχισε και αυτόν τον χρόνο να είναι μία από τις σημαντικότερες πηγές κέρδους της βιομηχανίας του θεάματος: «Από τους αγώνες ποδοσφαίρου στην Ισπανία μέχρι και τις συναυλίες στην Κίνα, το κοινό δείχνει πρόθυμο να βγάλει sold-out τις εμφανίσεις των μεγάλων αστέρων και αυτό εκτοξεύει την οικονομία των διασημοτήτων σε ακόμη μεγαλύτερα ύψη».

Για τον υπολογισμό των ποσών προσμετρήθηκαν στοιχεία που συλλέχθηκαν από τους Nielsen, Pollstar, Box Office Mojo, Songkick και IMDB, όπως και από τους ίδιους τους αστέρες και γνώστες της βιομηχανίας του θεάματος. Δεν αφαιρέθηκαν τα έξοδα για ατζέντηδες, δικηγόρους, βοηθούς.

Αν αναρωτιέστε για το Νο 1 της λίστας, δεν είναι άλλη από την Taylor Swift, με απολαβές που έφτασαν τα 170 εκατομμύρια δολάρια! Στην δεκάδα –και συγκεκριμένα, στην 9η θέση- βρίσκεται άλλη μία εκπρόσωπος της μουσικής βιομηχανία, η Adele. Περιηγηθείτε στην κατάταξη εδώ.

  • SHARE
  • TWEET