O Rick Wakeman «γυρνάει πλάτη» στην εισαγωγή των Yes στο Rock And Roll Hall Of Fame

«Η αναγνώριση έφτασε αργά», σύμφωνα με τον Άγγλο κιμπορντίστα

03/01/2017 @ 12:46

Ο Rick Wakeman επιβεβαίωσε πως δε θα συμμετάσχει στην εισαγωγή των Yes στο Rock And Roll Hall Of Fame.

«Δεν έχω ιδέα αν θα γίνει κάποια επανένωση του συγκροτήματος. Όπως και να έχει όμως, εγώ δεν πρόκειται να συμμετέχω, ούτε υπάρχει κάποια περίπτωση να βρεθώ στην τελετή», αναφέρει ο Wakeman σε τελευταία του δήλωση.

Όπως έχει γίνει γνωστό οι Yes θα εισαχθούν στο Rock And Roll Hall Of Fame μαζί με τους Journey, τους Electric Light Orchestra και τους Pearl Jam μεταξύ άλλων, στην 32η ετήσια τελετή που θα λάβει χώρα στο Barclays Center της Νέας Υόρκης, στις 7 Απριλίου.

Η αναγνώριση έφτασε αργά για τον συνιδρυτή και μπασίστα του συγκροτήματος, Chris Squire, ο οποίος πέθανε το καλοκαίρι του 2015.  

Οι Yes είναι υποψήφιοι για το Rock And Roll Hall Of Fame από το 1994 με το Wakeman να δηλώνει σχετικά:

«Θα έπρεπε να είχε συμβεί αρκετά χρόνια πριν. Μου φαίνεται εντελώς παράλογη η καθυστερημένη εισαγωγή πολλών συγκροτημάτων στο Hall Of Fame, τη στιγμή που βασικά μέλη τους έχουν πεθάνει. Κλασικά παραδείγματα είναι αυτά των Who με τον John Entwistle, των Deep Purple με τον Jon Lord και τώρα αυτό των Yes με τον Chris Squire».

Η προοπτική της επανένωσης των μελών της «κλασικής εποχής» των Yes φάνταζε, ούτως ή άλλως δύσκολη εξ’ αρχής, καθώς ο κιθαρίστας Steve Howe συνέχιζε να περιοδεύει με τους ανανεωμένους Yes, την ίδια στιγμή που ο Rick Wakeman επιχειρούσε μια «εν μέρη» επανένωση του συγκροτήματος με τη συμμετοχή των Jon Anderson και Trevor Rabin.

  • SHARE
  • TWEET