Επανακυκλοφορεί για πρώτη φορά το ντεμπούτο single των R.E.M.

To "Radio Free Europe" σηματοδοτεί 40 χρόνια ύπαρξης της ιστορικής μπάντας

19/05/2021 @ 13:32

Οι R.E.M. ανακοίνωσαν την επανακυκλοφορία, για πρώτη φορά, του πρώτου τους επίσημου single.

To "Radio Free Europe", που κυκλοφόρησε αρχικά στην demo κασέτα της μπάντας το 1981, αποτελεί το δισκογραφικό ντεμπούτο του ιστορικού σχήματος, και αναμένεται να είναι εκ νέου διαθέσιμο στην αυθεντική του μορφή στις 23 Ιουλίου.

Η πρώιμη μορφή του κομματιού, που η εκδοχή του από το 1983 και το ντεμπούτο full-length "Murmur", είναι συγκριτικά πιο γνωστή, συμπεριλαμβανόταν σε μια κασέτα με άλλες πέντε ηχογραφήσεις από το νεαρό συγκρότημα, οι οποίες είχαν ηχογραφηθεί στο γκαράζ του παραγωγού Mitch Easter, που είχε συνεργαστεί με τους R.E.M. στα πρώτα τους χρόνια.

Η επανέκδοση θα πραγματοποιηθεί στα αυθεντικά φορμάτ, με το 45ρι single να διαθέτει ως εξώφυλλο μια φωτογραφία τραβηγμένη από τον Michael Stripe, με την κοπή των βινυλίων να έχει πραγματοποιηθεί στην Αθήνα της Georgia, από όπου και ξεκίνησε την πορεία του το συγκρότημα.

Επιπρόσθετα, η demo κασέτα θα μνημονεύει την αυθεντική μορφή του περιτυλίγματος του demo, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά που διατίθεται φυσικά έπειτα από τα αρχικά αντίτυπα, αν και ψηφιακά είχε συμπεριληφθεί στην συλλογή "Complete Rarities: I.R.S. 1982–1987" του 2014.

Μπορείτε να προπαραγγείλετε και τις δύο κυκλοφορίες στον ιστότοπο του συγκροτήματος και παρακάτω να δείτε τα εξώφυλλα και τα tracklist των δύο εκδοχών.

Radio Free Europe (Original Hib-Tone Single):

Side A
Radio Free Europe

Side B
Sitting Still

Cassette Set (1981 demo tape): 

1. ‘Sitting Still (fast “Polka” version, snippet)’
2. ‘Sitting Still’
3. ‘Radio Free Europe’
4. ‘White Tornado’
5. ‘White Tornado (take 2, aborted)’

  • SHARE
  • TWEET