Νέο τραγούδι και video από τους Pink Floyd για την εισβολή στην Ουκρανία

Το "Hey Hey Rise Up" βασίστηκε στην ερμηνεία του Andriy Khlyvnyuk

08/04/2022 @ 09:04

Οι Pink Floyd επέστρεψαν με νέα μουσική μετά από 28 ολόκληρα χρόνια, εξαιρώντας το "The Endless River" του 2014 που είχε βασιστεί σε ηχογραφήσεις από την περίοδο του "The Division Bell".

Το "Hey Hey Rise Up" και το αντίστοιχο video clip περιλαμβάνουν την ερμηνεία του Andriy Khlyvnyuk στο αγωνιστικό τραγούδι "Oh, Τhe Red Viburnum Ιn Τhe Meadow" που χρονολογείται από το 1914.

Στην εκτέλεση συμμετέχουν βεβαίως οι David Gilmour και Nick Mason, ο επί χρόνια συνεργαζόμενος με τους Pink Floyd Guy Pratt στο μπάσο και ο παραγωγός και συνθέτης Nitin Sawhney στα πλήκτρα.

Παρούσα στην διαδικασία ήταν η κόρη του αείμνηστου Rick Wright, Gala. Όλα τα έσοδα από το "Hey Hey Rise Up" θα διατεθούν για την ανακούφιση του δοκιμαζόμενου ουκρανικού λαού ως ανθρωπιστική βοήθεια.

Ο Gilmour κινητοποιήθηκε όταν είδε το video με τον τραγουδιστή των BoomBox σε στρατιωτική περιβολή να τραγουδά το "Oh, Τhe Red Viburnum Ιn Τhe Meadow" έξω από τον καθεδρικό ναό της Αγίας Σοφίας στο Κίεβο.

Το 2015 στο Λονδίνο, ο κορυφαίος κιθαρίστας είχε συμμετάσχει στην εμφάνιση των Ουκρανών rockers, στα πλαίσια συναυλίας στήριξης προς το Ελεύθερο Θέατρο της Λευκορωσίας.

  • SHARE
  • TWEET