Άλμπουμ διασκευών στον Γιάννη Μαρκόπουλο από τον Παύλο Παυλίδη

Ακούστε την εκτέλεση του "Μαλαματένια Λόγια"

10/12/2022 @ 14:31

Η United We Fly είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει το νέο άλμπουμ του Παύλου Παυλίδη με τίτλο "Πέρα Από Τη Θάλασσα" που θα κυκλοφορήσει στις 20/01/2023.

Ο Παύλος Παυλίδης συναντάει τον μεγάλο συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλο επαναπροσεγγίζοντας δώδεκα τραγούδια-σταθμούς, τα οποία τοποθετεί σε ένα σύγχρονο ηχητικό περιβάλλον. Η ιδέα πίσω από αυτήν την ειδικού βάρους καλλιτεχνική συνάντηση ανήκει προσωπικά στον ίδιο τον Γιάννη Μαρκόπουλο. Πίσω στο 2019, η κόρη του, Λένγκα Μαρκοπούλου, μεταφέρει στον Παύλο Παυλίδη την επιθυμία του συνθέτη να διασκευάσει εκείνος τραγούδια του.

Ο εικαστικός Στέφανος Ρόκος συνεργάζεται για ακόμα μια φορά με τον Παύλο Παυλίδη, δημιουργώντας δύο εντυπωσιακά έργα ειδικά για την συγκεκριμένη κυκλοφορία.

Σήμερα κυκλοφορεί το πρώτο δείγμα του άλμπουμ, "Μαλαματένια Λόγια". Πιθανότατα μια από τις πιο ιστορικές συνθέσεις του Γιάννη Μαρκόπουλου, το μελοποιημένο ποίημα του Μάνου Ελευθερίου, που κυκλοφόρησε και λογοκρίθηκε κατά τη διάρκεια της Χούντας, φαντάζει πιο επίκαιρο από ποτέ.

Το "Μαλαματένια Λόγια" είναι διαθέσιμο σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.

Pre-Order "Πέρα Από Τη Θάλασσα" at UWF Store
Pre-Order "Πέρα Από Τη Θάλασσα" on Bandcamp

Δελτίο Τύπου

  • SHARE
  • TWEET