Νεκρός επί σκηνής ο θρυλικός «βασιλιάς της rumba»

Ο Papa Wemba κατέρρευσε σε συναυλία του στην Ακτή Ελεφαντοστού

25/04/2016 @ 13:06

Ο «βασιλιάς της rumba», ο θρυλικός Κονγκολέζος Papa Wemba κατέρρευσε επί σκηνής κατά τη διάρκεια συναυλίας στην Ακτή Ελεφαντοστού. Οι χορεύτριες άργησαν να αντιληφθούν περί τίνος πρόκειται και συνέχιζαν να εκτελούν την χορογραφία τους. Ο άτυχος μουσικός άφησε την τελευταία του πνοή λίγο αργότερα, πριν προλάβει να διακομιστεί σε νοσοκομείο. Τα αίτια του θανάτου του δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά.

Ο 66χρονος επιδραστικός καλλιτέχνης, γεννημένος ως Jules Shungu Wembadio Pene Kikumba στο Κονγκό, μετακόμισε με την μπάντα του Viva La Musica στο Παρίσι την δεκαετία του ’80, είχε μια γόνιμη καριέρα 45 ετών στην δισκογραφία και βοήθησε στην διάδοση της rumba πέρα από τα αφρικανικά σύνορα. Επίσης, χαιρετίστηκε πολλές φορές για το στυλ του.

Το πρωτοποριακό μείγμα του Αφρικανικής, Κουβανέζικης και Δυτικής μουσικής έγινε ένα από τα πιο δημοφιλή ακούσματα της Αφρικής. 

«Πρόκειται για μια μεγάλη απώλεια για το Κονγκό και όλη την Αφρική», ήταν η επίσημη δήλωση από τον Υπουργό Πολιτισμού του Κονγκό, Baudouin Banza Mukalay. «Ήταν ένας αυτοδημιούργητος άνδρας, ένα ίνδαλμα για την νεολαία μας.»

  • SHARE
  • TWEET