Έφυγε από την ζωή ο εμπνευστής του όρου thrash metal

Ο Malcolm Dome συνεργάστηκε με κορυφαία μουσικά περιοδικά

01/11/2021 @ 16:57

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 66 ετών ο κορυφαίος μουσικός δημοσιογράφος και συγγραφέας Malcolm Dome, εικονιζόμενος δεύτερος από αριστερά μαζί με τον Luke Morley των Thunder, την Kim McAuliffe των Girlschool και την Kim Seviour των Touchstone.

Μεταξύ άλλων επιτευγμάτων, θεωρείται ο εμπνευστής του όρου thrash metal εν έτει 1984, σχολιάζοντας το τραγούδι των Anthrax με τον αντίστοιχο τίτλο "Metal Thrashing Mad".

Ο Malcolm Dome ξεκίνησε την καριέρα του από το περιοδικό Record Mirror στα τέλη της δεκαετίας του '70 και ακολούθως συνεργάστηκε στις αρχές της δεκαετίας του '80 με το Metal Fury.

Διετέλεσε μέλος της συντακτικής ομάδας του περίφημου Kerrang! από το ξεκίνημά του στα 1981 και το 1988 ήταν από τους ιδρυτικά μέλη του περιοδικού Raw.

Στις αρχές της δεκαετίας του '90 διετέλεσε εκδότης του περιοδικού Metal Forces και εργάστηκε για το περιοδικό ταινιών τρόμου Terror, ενώ επέστρεψε και στο Kerrang! για σύντομο χρονικό διάστημα.

Συνεργάστηκε με το περιοδικό Classic Rock από την ίδρυσή του το 1998, ομοίως με το περιοδικό Prog από την ίδρυσή του το 2009, καθώς και με το Metal Hammer.

Τέλος, συνεργάστηκε με το Total Rock Radio και από το 2014 με το portal Team Rock, προπομπό του σημερινού Louder.

Ο Dome υπήρξε και συγγραφέας αρκετών βιβλίων για κορυφαία σχήματα όπως οι AC/DC, οι Led Zeppelin και οι Metallica, συνεργαζόμενος σε κάποια από αυτά με τον εκδότη του Prog, Jerry Ewing.

  • SHARE
  • TWEET