Έτοιμα τα τύμπανα για το νέο άλμπουμ των Dream Theater

O Mike Mangini μοιράζεται τις πρώτες πληροφορίες

24/01/2021 @ 13:03

Ο Mike Mangini αποκάλυψε με σχετική ανάρτηση πως η αντίστροφη μέτρηση για το νέο, δέκατο πέμπτο άλμπουμ των Dream Theater έχει ξεκινήσει, καθώς έχει ολοκληρώσει την ηχογράφηση των τυμπάνων.

Ο ντράμερ του συγκροτήματος από το 2010 και έπειτα, αναφέρει καταρχάς ότι έχει να παίξει σε ένα άλμπουμ τόσο αδιάκοπα και ενεργητικά από τους Annihilator, υπογραμμίζοντας την μεγάλη ποσότητα κλασικών μελωδιών των Dream Theater που αναμειγνύονται με την υψηλή ενέργεια.

Χωρίς να υποστηρίζει ότι το νέο άλμπουμ θα είναι καλύτερο, κάτι που άλλωστε δεν έχει κάνει ποτέ, ο Mangini δηλώνει πόσο ωραίο είναι για το συγκρότημα και τους μουσικούς να μπορούν ακόμη να προοδεύουν σε αυτό το προχωρημένο στάδιο καριέρας:

«Αναλογικά υπάρχει η οικειότητα που είναι απαραίτητη στην καινούρια μουσική, αλλά σίγουρα δεν πρόκειται για τα ίδια γεμίσματα, τις ίδιες συγχορδίες και τους ίδιους ρυθμούς.»

Το τελευταίο μέχρι στιγμής studio άλμπουμ των Dream Theater με τίτλο "Distance Over Time" κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 2019, ενώ τον περασμένο Νοέμβριο βγήκε στην αγορά το το ένατο live άλμπουμ "Distant Memories - Live In London" από την περιοδεία για το "Distance Over Time" και τα 20 χρόνια από το "Metropolis Pt. 2: Scenes from a Memory".

Αυτό το διάστημα, την προσοχή των φίλων του συγκροτήματος έχει κερδίσει η επανένωση των John Petrucci, Jordan Rudess, Mike Portnoy και Tony Levin στην δισκογραφική επιστροφή των Liquid Tension Experiment μετά από 22 χρόνια, με τελευταία εξέλιξη την διάθεση του πρώτου single με τίτλο "The Passage Of Time".

  • SHARE
  • TWEET