Lars Ulrich: «Υποστηρίζω τον ήχο των τυμπάνων του "St. Anger" 100%»

Η τοποθέτηση του Ulrich έπεται των δηλώσεων του Bob Rock πάνω στο αμφιλεγόμενο ζήτημα

30/07/2020 @ 14:17

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στον Eddie Trunk, ο ντράμερ και ιθύνων νους των Metallica με δηλώσεις του υπερασπίστηκε τον αμφιλεγόμενο ήχο του "St. Anger".

Ερωτώμενος αν έως και σήμερα υπερασπίζεται των επιλογών της μπάντας στην παραγωγή του δίσκου, ο Lars Ulrich απάντησε πως:

«Υπερασπίζομαι τις επιλογές μας 100% γιατί αυτή ήταν η αλήθεια μας τότε. Είναι στην φύση μου, να κοιτάω διαρκώς μπροστά, έτσι δουλεύω. Είτε είναι στους Metallica, είτε στην προσωπική μου ζωή, σκέφτομαι διαρκώς το μέλλον.

Η αλήθεια είναι πως μερικές φορές ξοδεύω πολύ χρόνο στο να προγραμματίζω το μέλλον. Σπάνια όμως επισκέπτομαι το παρελθόν. Αυτό γίνεται κατά βάση στις συνεντεύξεις.

Ακούω ξανά το "St. Anger". Είναι καταιγιστικό, υπάρχει τόση ωμή ενέργεια εκεί μέσα.

Όσον αφορά το ταμπούρο βέβαια, ήμουν τρομερά πεπεισμένος για αυτό τότε. Δουλεύαμε πάνω σε ένα riff με τον James τότε, και σκέφτηκα πρέπει να βρω ένα ρυθμό στα τύμπανα για αυτό. Έκατσα αφοσιωμένος πίσω από τα τύμπανα σκεπτόμενος διαφορετικούς ρυθμούς που ξέχασα να φτιάξω το ταμπούρο.

Ακούσαμε μετά την ηχογράφηση και σκέφτηκα πως ταιριάζει ιδανικά με το riff! Ηχούσε κάπως περίεργα, αλλά ήταν cool. Έπειτα απλά άφησα αυτό το ταμπούρο έτσι για το υπόλοιπο των ηχογραφήσεων.

Σκεφτήκαμε πως είναι διαφορετικό αλλά ενδιαφέρον, πως θα μπερδέψει αρκετό κόσμο. Έκτοτε έγινε τεράστιο ζήτημα αντιπαράθεσης.

Ουσιαστικά είμαι περήφανος για όλες μας τις αποφάσεις όσον αφορά την παραγωγή, ήταν ενστικτώδεις και αληθινές οι επιλογές μας. Αν μετά από 40 χρόνια μας ρωτάνε αν θα αλλάζαμε κάτι, αυτό δεν είναι κάτι που με απασχολεί.

Δεν θα άλλαζα τίποτα από το παρελθόν».

Υπενθυμίζουμε πως πρόσφατα ο Bob Rock, που είχε αναλάβει του St. Anger, καθώς και χρέη μπασίστα στις ηχογραφήσεις, είχε τοποθετηθεί όσον αφορά την επιλογή αυτή της μπάντας σχετικά με τον ήχο του ταμπούρου, αφήνοντας να εννοηθεί πως ήταν προσωπική επιλογή του Lars Ulrich.

  • SHARE
  • TWEET