Στη δημοσιότητα σπάνιο instrumental άλμπουμ του Marvin Gaye

Επηρεασμένο από την funk, το άλμπουμ ηχογραφήθηκε το 1971

26/01/2021 @ 12:39

Ένα σπάνιο instrumental άλμπουμ του Marvin Gaye ήρθε στη δημοσιότητα, για πρώτη φορά ως αυτόνομη κυκλοφορία.

Πρόκειται για το "Funky Nation: The Detroit Instrumentals", το οποίο, έντονα επηρεασμένο από την funk, ηχογραφήθηκε το καλοκαίρι του 1971.

Συγκεκριμένα, το άλμπουμ είναι προϊόν της περιόδου έπειτα από την άρνηση του εμβληματικού μουσικού να περιοδεύσει προς υποστήριξη του θρυλικού "What's Going On".

Ο δίσκος κυκλοφορεί στην επέτειο των 50 ετών από την κυκλοφορία του κλασικού ομώνυμου τραγουδιού του άλμπουμ, και περιέχει 14 κομμάτια στα οποία, συνοδεύουν τον Gaye οι Hamilton Bohannon (τύμπανα), Ray Parker Jr. (17 χρονών στις ηχογραφήσεις,) Wah Wah Watson, και Leroy Emmanuel στις κιθάρες, καθώς και ένας εικοσάχρονος Michael Henderson στο μπάσο.

Μερικά από τα τραγούδια έχουν ήδη εμφανιστεί σε διάφορες πολυτελείς εκδόσεις άλμπουμ του Gaye, με ολόκληρο τον δίσκο να περιλαμβάνεται στην υπερπολυτελή έκδοση του "What's Going On" στην επέτειο των 40 ετών από την κυκλοφορία του.

Είναι η πρώτη φορά όμως που δίνεται αυτούσιο στη δημοσιότητα, και μπορείτε να το ακούσετε ολόκληρο εδώ.

Παράλληλα, κυκλοφόρησε και μια επετειακή επανέκδοση του ίδιου του "What's Going On" ψηφιακά, την οποία μπορείτε να ακούσετε εδώ και που περιλαμβάνει δώδεκα επιπλέον τραγούδια.

Υπενθυμίζουμε πως πριν λίγους μήνες, το "What's Going On" αναδείχθηκε από το Rolling Stone ως το καλύτερο άλμπουμ όλων των εποχών, στην ανανέωση της διάσημης λίστας του.

Δείτε επίσης:

[7+7]: Μουσικές στον κινηματογράφο, Vol. 2020

  • SHARE
  • TWEET