K.K. Downing: «Πολλοί άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν το "Nostradamus"»

Ο πρώην κιθαρίστας των Judas Priest υπερασπίζεται εκ νέου τον αμφιλεγόμενο δίσκο

16/06/2020 @ 14:23

Ο K.K. Downing, σε πρόσφατη συνέντευξή του στο "The Flying V Documentary Chanel", που μπορείτε να την παρακολουθήσετε εδώ, υπερασπίστηκε εκ νέου το "Nostradamus" των Judas Priest ενάντια στις αρνητικές κριτικές που έχει λάβει από την κυκλοφορία του το 2008 έως σήμερα.

Ο πρώην κιθαρίστας των Judas Priest, σχολίασε σχετικά με τον δίσκο:

«Πολλοί άνθρωποι πιθανότατα δεν καταλαβαίνουν ή δεν πιάνουν το "Nostradamus", αλλά ήταν μεγάλη υπόθεση για εμάς. Ήταν σημαντικό για εμάς να εκφραστούμε και να παρουσιάσουμε τι πραγματικά μπορούσαμε να πράξουμε ως μουσικοί. Ήταν κάτι αυθεντικό και το αγαπώ.

Η θεματική του δίσκου, πίστευα αφελώς πως θα είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα σχετικά με το "Nostradamus". Θεωρούσα πως θα οδηγούσε τους οπαδούς να κατανοούσαν σήμερα πως ήταν να επεξεργάζεσαι ένα concept δίσκο παλαιότερα.

Σε άλλες εποχές, όταν αγόραζες ένα επιβλητικό concept δίσκο, όπως είχα κάνει εγώ όταν πρωτοπήρα το "Electric Ladyland", κλεινόσουν στο δωμάτιο σου, τραβούσες τις κουρτίνες, έβαζες τα ακουστικά και χανόσουν για όσο χρονικό διάστημα απαιτούνταν για να απορροφήσεις τον δίσκο και να γίνεις ένα με αυτόν.

Ήθελα οι οπαδοί να βιώσουν με τον ίδιο τρόπο το "Nostradamus"».

Υπενθυμίζουμε πως ο διπλός δίσκος, 23 κομματιών, περιστρεφόταν γύρω από την ζωή του αμφιλεγόμενου Νοστράδαμου, που έζησε και έδρασε τον 16ο αιώνα.

Παλαιότερα, ο Downing, είχε υποστηρίξει εκ νέου τον δίσκο, ισχυριζόμενος πως ήταν η ευκαιρία της μπάντας να συνθέσει κάτι διαφορετικό σε νέο μουσικό έδαφος. Είχε υποστηρίξει πως κατά ένα τρόπο, ήταν η προσπάθεια των Judas Priest να εισάγουν το rock και metal κοινό στην νοοτροπία των musicals.

Οι Judas Priest θα εμφανιστούν στις 16 Ιουλίου 2021 στο Κλειστό Φαλήρου στα πλαίσια του επόμενου Release Athens Festival, περιοδεύοντας για τα 50 χρόνια ιστορίας τους, ενώ ο Downing είχε δηλώσει πως είχε απευθυνθεί στο συγκρότημα για να συμμετάσχει στην εν λόγω περιοδεία.

  • SHARE
  • TWEET