Οι Rainbow «στην σκιά του μάγου»

Βιβλίο για τα πρώτα χρόνια του συγκροτήματος

20/05/2020 @ 20:32

Στις 4 Σεπτεμβρίου μέσω της Wymer Publishing πρόκειται να βγει στην αγορά το βιβλίο "In The Shadow Of The Wizard: Rainbow 1975-1976". Η coffee-table έκδοση που επιμελήθηκε ο Jerry Bloom καλύπτει, όπως φανερώνει ο τίτλος από το πολυτραγουδισμένο "Stargazer", τα πρώτα χρόνια των θρυλικών Rainbow σε 224 έγχρωμες σελίδες.

Από την ηχογράφηση του πρώτου άλμπουμ ενόσω ο Ritchie Blackmore ήταν ακόμα μέλος των Deep Purple και την πρώτη περιοδεία στη Βόρεια Αμερική μέχρι την δημιουργία του εμβληματικού "Rising" και την μακρά παγκόσμια περιοδεία που ακολούθησε, ο αναγνώστης ταξιδεύει συναυλιακά με την κλασική σύνθεση των  Rainbow, αποτελούμενη από τους Blackmore, Ronnie James Dio, Cozy Powell, Jimmy Bain και Tony Carey.

Μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται πολλές μέχρι πρότινος αδημοσίευτες φωτογραφίες, μαζί με αναμνηστικά και δελτία τύπου, μια εις βάθος καταγραφή τραγούδι προς τραγούδι, αλλά και ένα ειδικό τμήμα για την βραχύβια Oyster Records, που δημιουργήθηκε αποκλειστικά λόγω της επιμονής του Blackmore.

Το "In The Shadow Of The Wizard" χρονολογεί επίσης όλες τις γνωστές ηχογραφήσεις της εποχής, συμπεριλαμβανομένων λεπτομερειών για τις πολλές ώρες ηχογραφήσεων στο στούντιο Pirate Sound της Καλιφόρνια και έναν ολοκληρωμένο οδηγό για το σύνολο του επισήμως ζωντανά ηχογραφημένου υλικού που προοριζόταν για το άλμπουμ "On Stage".

  • SHARE
  • TWEET