Όταν οι Guns N' Roses βοήθησαν τον Ian Astbury να διαφύγει από την αστυνομία

Ο Billy Duffy, κιθαρίστας των The Cult, θυμήθηκε το περιστατικό σε συνέντευξή του

15/06/2021 @ 13:34

Σε συνέντευξή του στο podcast "Appetite For Distortion", o κιθαρίστας των The Cult, Billy Duffy, ανακάλεσε ένα ιδιαίτερο περιστατικό από τα '80s.

Συγκεκριμένα, ο μουσικός θυμήθηκε την στιγμή όπου οι Guns N' Roses, το 1987 όταν και περιόδευαν με τους The Cult, είχαν βοηθήσει τον frontman των δεύτερων, Ian Astbury, να διαφύγει από την αστυνομία.

Ο Duffy, που παρομοίασε το γεγονός με την ταινία των The Doors από το 1970, ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Είναι ένα venue στο San Antonio, που υπάρχει έως και σήμερα και ονομάζεται Sunken Garden. Υπήρχαν αστυνομικοί στο πλάι της σκηνής, και ήταν πολύ αυστηροί όσον αφορά θέματα βλασφημίας, ύβρεων κλπ. Είχαν προειδοποιήσει λοιπόν να προσέχουμε τα λεγόμενά μας επί σκηνής. Εμείς σκεφτόμασταν πώς γίνεται κάτι τέτοιο να συμβαίνει όντως το 1987.

Οι Guns N' Roses εμφανίστηκαν στη σκηνή, άνοιγαν την περιοδεία, και γνωρίζεις τον Αxl. Κάθε βράδυ κάνει τα δικά του, τα οποία είμαι σίγουρος πως περιλαμβάνουν αθυροστομίες και προσβολές, αλλά τίποτα δεν συνέβη. Όταν ο Astbury βγήκε στη σκηνή και παίξαμε το σετ μας, δεν ξεστόμισε ούτε μια υβριστική έκφραση ή κάποιον χαρακτηρισμό, επειδή ποτέ δεν κάνει κάτι τέτοιο. Έχει όμως βρετανική προφορά, σωστά;

Οπότε όταν τελειώνουμε, μας περίμεναν αστυνομικοί στα παρασκήνια. Κλειδωθήκαμε στα καμαρίνια γιατί είχαμε πληροφορίες πως έψαχναν τον Ian. Δεν ήταν όπως οι σημερινοί αστυνομικοί που έρχονται να μας πουν πόσο τους αρέσει η μπάντα μας, τότε θεωρούμασταν επικίνδυνοι.

Εν τέλει μπήκαν μέσα αναζητώντας τον Astbury, ο οποίος βγήκε από το παράθυρο, φορώντας ένα καπέλο του baseball, πήδηξε από τον πρώτο όροφο που βρισκόμασταν και μπήκε μέσα στο tour bus των Guns N' Roses και έφυγε μαζί τους. Εμάς οι αστυνομικοί μας ρωτούσαν που πήγε και λέγαμε πως δεν ξέραμε, εξαφανίστηκε. Μας είπαν πως έχουν στοιχεία για ύβρεις που ειπώθηκαν από αυτόν στη σκηνή. Θυμάμαι ακριβώς και την ατάκα, ανέφερε πως ο Astbury είχε πει επί λέξει "sucking cocks in Amsterdam" και εγώ είχα αναρωτηθεί πως αυτό, ακόμη και εάν ειπώθηκε, είναι όντως παράνομο.

Είμαι βέβαια σίγουρος έως σήμερα πως κάτι τέτοιο δεν ειπώθηκε ποτέ. Τέτοια περιστατικά συνέβαιναν όλη την ώρα, ήμασταν νέοι και πίναμε διαρκώς, διασκεδάζαμε πολύ».

  • SHARE
  • TWEET