Έφυγε από τη ζωή ο Don Wilson των Ventures

O ρυθμικός κιθαρίστας ήταν συνιδρυτής του επιδραστικού surf rock σχήματος

24/01/2022 @ 11:44

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών ο Don Wilson, ρυθμικός κιθαρίστας και συνιδρυτής των ιστορικών Ventures.

Την είδηση του δυσάρεστου γεγονότος αποκάλυψε ο γιός του, Tim, ο οποίος επιβεβαίωσε πως ο θάνατος του μουσικού προήλθε από φυσικά αίτια στο σπίτι του στη Tahoma της Washington το Σάββαρο 22 Ιανουαρίου.

Ο WIlson (δεξιά στην  φωτογραφία),ήταν ο τελευταίος επιζών της κλασικής και αυθεντικής σύνθεσης του επιδραστικού surf rock σχήματος, με το χαρακτηριστικό του ύφος να αποτελεί τον πυρήνα του ήχου της μπάντας. Ο Wilson ίδρυσε το συγκρότημα το 1958 μαζί με τον κιθαρίστα/μπασίστα Rob Bogle, με τη σύνθεση να πλαισιώνουν ο ντράμερ Howie Johnson και ο lead κιθαρίστας Nokie Edwards, που απεβίωσε το 2018.

Αυτό το lineup, ηχογράφησε την δεκαετία του '60 θρυλική διασκευή του στο "Walk, Don't Run" του Johnny Smith, την οποία μπορείτε να ακούσετε εδώ, καθώς και το μουσικό θέμα του "Hawaii Five-O", ανάμεσα σε συνθέσεις όπως τα κλασικά "Wipe Out" και "Pipeline", με το συγκρότημα να αποτελεί επιρροή για μουσικούς όπως οι George Harrison, Stevie Ray Vaughn, Eddie Van Halen, Jimmy Page, Carl Wilson (The Beach Boys), κ.ά..

Οι Ventures εντάχθηκαν το 2008 στο Rock And Roll Hall Of Fame από τον John Fogerty των Creedence Clearwater Revival.

  • SHARE
  • TWEET